KIŠA I BLATO

Nastavljena MTB Zimska liga Istre i Kvarnera

Početak veljače karavana zimskoligaša dočekala je u malenom mjestašcu na području Općine Gračišće, točnije Milotskom brijegu gdje su nekolicina članova mjesnog odbora uz “naredbe” Alena iz ZoeBikea pripremili stazu koja priliči zimskim uvjetima.

 

Iako u manjem broju nego inače karavana neustrašivih od kiše i hladnoće, kao što i zimski uvjeti bi trebali biti našla se na startu utrke na stazi bez tehničkih dijelova dužine oko 3,5 km. Svejedno nije bila lagana utrka što zbog visokog ritma vožnje, ali i kiša koja je cijeli tjedan padala pobrinula se da na nekim dijelovima nakon nekoliko prolaza se stvori ona čudna masa zvana blato. Dobro je da je unaprijed predviđeno da će vrijeme biti loše pa je staza pripremljena u skladu s time.

Staza je pripremljena od nule, krčeći i čisteći stare puteljke i nove dinamične prolaze u lijepoj šumici sa zemljanom podlogom, uz kratke dodatke makadamskih puteljaka.

Na kraju odvoženih pet krugova pobjeda je otišla u ruke mladog Anthony Bilića ispred Gregora Sikošeka i Jože Vesela, treba međutim napomenuti da je prvi u cilj ušao Alen Žufić na e-biku ali je naravno to bilo “izvan konkurencije”.

milotski brijeg 1

Najbrži kadet dana bio je mladi Lovro Matek iz BK Zadar, Anthony Bilić je pobjednik i u kategoriji Juniora dok Benjamin Brajković iz BK Poreča bio je najbrži senior. Kod Master A je Gregor Sikošek (JB Team Novo Mesto) završio na najvišoj stepenici kao i Jože Vesel (KD PAPEŽ) u Masterima B i Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin) u Masterima C. Posebno bi pohvalili g. Antona Mužinu koji se usprkos svojih 79 godina odvažio na stazu. Njemačka Juniorka Ricky Westphal (Scott Contessa Team) je bila najbrža u kategoriji i bila jako iznenađena formatom utrke koju ovdje imamo za vrijeme zimskih uvjeta. Mladi Giani Ivančić (TK Pula) pobjednik je u kategoriji do 13 godina kao i Sebastian Živković (BK Grobnik) kod mladića do 15. godine.

Ovog puta u kategoriji e-bike bilo je čak tri sudionika, ali je ipak najbrži bio domaćin Alen Žufić BBK Grožnjan.

U prvoj utrci dana na kraćoj stazi gdje su snage odmjerili mlađi bikeri pobjedu je osvojio Matija Blašković u kategoriji U7, dok je mladi Marko Turčić (BBK Grožnjan) bio najbrži u kategoriji U11. Treba pohvaliti i Viga Milotića, Emiliana Starčić i Maria Milotića koji su odradili svoju prvu utrku upravo na kućnoj stazi.

Sljedeće kolo nas 19. 2. vodi u Novigrad kod domaćina BK Novigrad.

Dječja utrka

Milotski Brijeg_Ukupno (1)

Milotski Brijeg_kat

Kids_Milotski Brijeg

Autor: Manuel Vigini

- Marketing -

Nema postova za prikaz