SUPER BRZI DUATLON U VARAŽDINU

Neobični duatlon 25. 5.

U srijedu 25. 05. sa startom u 18:15 h kreće i zadnje kolo proljetnog dijela 2. Duatlon lige koja se održava na prostorima oko Aquacitya nadomak Varaždina. Zadnje kolo donosi i malo iznenađenje i to u formatu kakvog još nije bio na ovoj duatlon ligi.

Svi “normalni” duatloni startaju s trčanjem pa se onda biciklira da bi na kraju svega imali još jedno trčanje. Postoji i kronometarski duatlon gdje natjecatelji kreću prvo s bicikliranjem pojedinačno u razmaku od 1 minute, a nakon toga trče još 5 km. 

Ideja ovog duatlona je da svi natjecatelji startaju zajedno u isto vrijeme (leteći start bicikla) odvoze 3 kruga (20 km) i na kraju istrče  još 5 km. Ova bi utrka zbog ovakvog formata mogla biti vrlo zanimljiva – on daje mogućnost natjecateljima koji su slabiji na biciklu da “ulove” jaču grupu i da kroz grupnu vožnju izbore bolju poziciju za trčanje.  Isto tako, klupski kolege kojima je bicikl jača disciplina mogu pomoći slabijim biciklistima.
Zato nemojte zaboraviti doći u srijedu na Aquacity i okušati se u ovoj zanimljivoj utrci, organizator Triatlon klub 042 Varaždin će se potruditi da sve prođe  u najboljem redu. Vjerujte utrka će biti zanimljiva i napeta sve do zadnjeg natjecatelja.

Dobru zabavu!

 

Autor: Ladislav Gregorinčić

- Marketing -

Nema postova za prikaz