PRVI PUT - ZA POVIJEST

Od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum trčat će se prvi Krka polumaraton

Krka polumaraton, međunarodni sportski događaj koji će se 14. travnja 2018. održati u Nacionalnom parku „Krka“, pružit će sudionicima poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine.

 

 

Trkači startaju u sjevernom dijelu Nacionalnog parka „Krka“, u Eko kampusu Puljane, zatim trče u smjeru Oklaja, potom se spuštaju do same rijeke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj.

Za sve one kojima je 21,098 km polumaratona prevelik izazov a željeli bi sudjelovati u ovom lijepom događaju na programu je i kraća utrka na 5,5 km. Svaki sudionik dobit će, kao dio startnog paketa, jednodnevnu ulaznicu za posjet Nacionalnom parku „Krka“.

Posljednjih godina u Hrvatskoj raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, na svježem zraku. Tako je i nastala ideja da se ovaj sportski događaj održi upravo u Nacionalnom parku „Krka“, i to u njegovom sjevernom dijelu, manje poznatom javnosti, ali bogatom netaknutom prirodom i spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti toga kraja.

Staza polumaratona prolazi zanimljivim i lijepim dijelovima Parka, prelazi rijeku Krku i završava u biseru antičke arhitekture, rimskom vojnom amfiteatru. Nije pretjerano zahtjevna i u skladu je s međunarodnim pravilima cestovnog trčanja.

Zbog velikog zanimanja, organizatori, Atletski klub maraton 2000 i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, povećali su broj sudionika pa su prijave još uvijek u tijeku na www.utrka.com.

Sve dodatne informacije o 1. Krka polumaratonu možete pronaći na www.krka.run.

Promo članak
Foto: NP Krka

Nema postova za prikaz