UTRKA ZA KUP HRVATSKE

Održan Duatlon Labin 2013.

U Labinu je ove nedjelje održan sprint duatlon koji se boduje za kup Hrvatske. Po prekrasnom vremenu trčalo se po parku skulptura u Dubrovi te vozilo biciklom do Plomina i natrag te ponovno trčalo u parku.

Održane su tri utrke na kojima je sudjelovalo ukupno šesdesetak triatlonaca i triatlonki, većinom s istarskog te nekolicina s riječkog, zagrebačkog i splitskog područja.

Prva su startala djeca u dobi od 5 do 13 godina na promo dječjoj utrci na kojoj se trčalo 200 metara, zatim vozilo biciklom 1.000 metara te ponovno trčalo 100 metara. U muškoj konkurenciji pobijedio je Matteo Hrelja ispred Daniela Lunka i Jakova Ivančića, svi TK Pula. U kategoriji cura pobijedila je Nicole Fornažar ispred Leonarde Pavlin i Mie Konović sve TK Pula.

U sprint X duatlonu za mlađe kadete ikadetkinje te kadete i kadetkinje trčalo se 1.600 metara, vozilo biciklom 3.500 metara i ponovo trčalo 800 metara. Ukupni pobjednik je Luka Grgorinić TK Pula ispred klubskih kolega Chiare Peruško i Filipa Tokić. U konkurenciji kadeta pobjedio je Luka Grgorinić TK Pula, ispred svojih klubskih kolega Matea Močnika i Leona Brussicha.  Kod kadetkinja prva je ciljem prošla Chiara Peruško TK Pula ispred Dore Grgorinić.

Od mlađih kadeta sva prva tri mjesta osvojili su članovi TK Pula i to Filip Tokić, Fran Vozila i Stefan Gagić, kod mlađih kadetkinja prva je Ana Marija Tokić TK Pula ispred Til Ocvrk TK Swibir i melani jovanov TK Pula.

U sprint duatlonu trčalo se prva dionica dužine 5.000 metara,zatim vozilo biciklom 20 km te ponovno trčalo 2.500 metara. Ukupni pobjednik je Josip Barić iz TK Splita koji je na cilj stigao u vremenu od 59:34 min ispred Luke Paliske TK Pula i Blaža Barca TK Rival. Kod žena pobjedila je Tea Miloš TK Pula ispred Zorane Težak TK Triton Rijeka i njezine klubske kolegice Antonie Zaharije.

 

REZULTATI

 

Autor: Lučano Sošić

- Marketing -

Nema postova za prikaz