DOBRO POSJEĆENA

Održana 12. utrka Kutina – Voloder

U nedjelju 9. rujna 2012. u sklopu manifestacije Voloderske jeseni, održana je 12. Tradicionalna međunarodna utrka Kutina – Voloder. Organizatori utrke su sportska udruga Moslavina u pokretu te Udruga Voloderska jesen.

Utrka ima status službene utrke i uvrštena je među 23 najbolje utrke cestovnog trčanja u Hrvatskoj u rasporedu Hrvatske Udruge za cestovno i planinsko trčanje te se boduje za Hrvatski New balance kup. To je ujedno i jedan od razloga što je utrka bila iznimno posjećena od strane poznatih Hrvatskih trkača, ali i trkača iz Mađarske.

Drugi od razloga što je u utrci sudjelovalo čak 98 trkača je bila odlična organizacija same utrke u 2011. godini. Riječi pohvale na račun organizacije su se čule od brojnih trkača, ali značajne pohvale su došle od strane trkača koji pohode sve utrke u Hrvatskoj te su to i relevantne pohvale. Na samom startu utrke, u 10 sati ispred robne kuće u Kutini, bili su nazočni: direktor HUCIPT utrke „Voloderska jesen“ Danijel Kepe, gradonačelnik grada Kutine Davor Žmegač, te prvotni pokretač same utrke Marcel Vučetić. Ove godine zbog propozicija krovne Udruge cestovnog trčanja, organizatori su povećali kilometražu sa prethodnih 12,7 na 15 km. Stoga je utrka u dužini od 8 km prolazila ulicama Grada Kutine a 7 km kroz naselja Općine Popovača.

Cilj utrke je bio u Voloderu pred pozornicom i u okviru manifestacije Voloderska jesen što samoj utrci daje veliku atraktivnost. Na proglašenju su trkačima nagrade dodjeljivali gradonačelnik Kutine, Davor Žmegač, gosp. Marcel Vučetić te poznati ultimate-fight borac iz Volodera i član organizatora utrke Sportske Udruge Moslavina u pokretu Dražen Glavaš. U utrci su sudjelovala najjača imena i reprezentativci cestovnog trčanja u Hrvatskoj. I ove godine bilo je trkača rekreativaca sa područja Grada Kutine i Općine Popovača što je između ostaloga i želja organizatora da se na ovaj način propagira sport i trčanje te da se privuče što više rekreativnih trkača na utrku. Kako je ove godine medijski pokrovitelj utrke bila i radio Moslavina koja je svojim emisijama nastojala informirati građane Kutine i okolice o ovoj utrci, odaziv publike je bio daleko veći nego prošle godine, no očekujemo da će iduće godine odaziv biti još veći.

Organizatori se zahvaljuju ovim putem i na svesrdnoj pomoći članovima karate kluba iz Kutine koji su volontirali u organizacijskim poslovima te posebno Marijani Kepe koja je u organizaciji utrke dala veliki osobni doprinos.

U utrci je sudjelovalo 98 natjecatelja, od toga 76 muška i 22 žene.

Pobjednik utrke je bio Lajos Berec s rezultatom 0:50:04, a slijede: Drago Paripović 0:51:14 i Zoran Žilić 0:51:55

Najbolji rezultat kod žena ostvarile su imala Zita Kacser 0:54:38, Matea Matošević 0:56:57 i Marija Vrajić 1:00:07

U utrci je sudjelovalo 20 trkača iz Kutine i okolice, od toga 12 iz Sportske udruge Moslavina u pokretu, Četvorica iz karate kluba, dva individualca, jedan iz Ak Vrbovec i jedan iz Ak Maratonjare. Članovi Moslavine u pokretu osvojili su 6 medalja u kategorijama: MU23, M35, M45, M55, ŽU23 te dva pehara heroina utrke Ena Čavlović i heroj utrke Ivan Janković.

 

Facebook foto galerija

Rezultati:

Voloder_2012_ciljna_lista.pdf

Voloder_2012_ekipe.pdf

Autor: Danijel Kepe

Nema postova za prikaz