DUATLON ZA NAJUPORNIJE

Održano 1. kolo Duatlon lige Aquacity

Jučer je po veoma hladnom i vjetrovitom vremenu započela i 2. Duatlon liga Aquacity u organizaciji Triatlon kluba 042 Varaždin.

Loši vremenski uvjeti vjerojatno su bili razlog što se na startu našlo manji broj natjecatelja od očekivanog. Tako su se na startu pojavili stari prekaljeni duatlonci i tek jedna debitantica – Valentina Belović. Ukupno je bilo 13 muškaraca i 2 žene i svi su nastupili u sprint duatlonu, znači da su prvo trčali 5 km pa su onda po teškim uvjetima (hladan sjeverni vjetar) odbiciklirali 20 km, da bi onako promrzli još istrčali 2,5 km.

U takvim uvjetima kod muškaraca najbolje se snašao stari lisac Mladen Meštrović (TK 042) i uvjerljivo slavio sa 1:06:47 h, borba za drugo mjesto je bila prilično napeta – tu je na zadnjem trčanju malu razliku napravio Marijan Stepan (TK Međimurje) 1:10:56 h ispred juniora Marka Duspare (TK 042) 1:11:13 h.


Kod žena uvjerljivo je slavila debitantica na ligi Valentina Belović koja je odličnim trčanjem i solidnim bicikliranjem (MTB) uspjela savladati stazu za 1:14:48 h, druga je bila sve brža Karla Čović (TK 042) 1:28:01 h – uspjela je istrčati svoje najbolje vrijeme na 5 km.

Treba čestitati i svim ostalim koji su jučer po onakvom vremenu završili utrku.

Prvim kolom probili smo led, nadamo se da će se  na sljedećem kolu pojavit više natjecatelja. Sljedeće kolo na rasporedu je 27.04. kada se održava krono – duatlon, najzanimljivija utrka proljetnog dijela, no o tome više kad dođe vrijeme. A vjerojatno će nam se i vremenski uvjeti smilovati.

Autor: Ladislav Gregorinčić

Nema postova za prikaz