BAŠ U INAT KIŠI 25 DUATLONACA

Održano 2. kolo Duatlon lige Aquacity

Jučer je na prostorima oko Aquacitya održano i drugo kolo Duatlon lige. Iako vrijeme baš nije išlo na ruku natjecateljima skupio ih se lijepi broj: 21 muškarac i 4 žene koji su se natjecali u kronometarskom duatlonu, u sprintu i supersprintu.

Prvo su na start izašli natjecatelji u sprintu startali u razmaku od 1 minute. U krono duatlonu (sprint) prvo se vozi 20 km bicikla i  potom trči 5 km, a upravo činjenica da natjecatelji ne kreću zajedno dala je čar ovoj utrci. Naime, natjecatelji nemaju predodžbu koliko je vremenski udaljen protivnik, tako da utrka iziskuje angažman pojedinca tokom cijele utrke. Iza njih su startali i natjecatelji u super sprintu također u razmacima od 1 minute, ali na kraćoj dionici, 14 km bicikla i 2.5 km trčanja.

Poboljšanje svoje forme koju marljivo i sustavno “teše” ove godine dokazao je član Triatlon kluba 042 Varaždin Vanja Canjuga i pobijedio zahvaljujući odlično odrađenoj dionici na biciklu sa 53:36 i vrlo solidnom trčanju. Iza njega bio je pobjednik 1. kola Mladen Meštrović također član TK 042 s 54:34, a treći je bio Branimir Lodeta iz TK Međimurje s 54:57 – a iza njih ostali, svatko u skladu s trenutačnim mogućnostima.

Kod žena u sprintu najbolja je bila sve brža Karla Čović iz TK 042 s 1:08:19, druga je ciljem prošla Sara Cafuk iz TK Međimurje s 1:10:30 dok je treća bila vesela gošća iz Stubice Jasmina Burek koja je stazu savladala za 1:19:49.

U supersprintu  prva tri mjesta u muškoj konkurenciji podjelili su juniori iz TK Međimurja,  a najbrži je bio Gregor Staadas (pobjednik lanjske triatlon lige ) s 35:08, ispred braće Seketin, Karla s 37:20 i Petra 38:38.

Kod žena slavila je i jedina žena u supersprintu Ornella Sabljak sa 45:36.

Duatlonska sezona se zahuktava, tako da je za dva tjedna na rasporedu uobičajeni sprint i supersprint, dok za zadnje kolo 25. 05. organizator priprema jedno iznenađenje, duatlon kakav još niste probali – čista jurnjava.

U međuvremenu možete vrijeme prikratiti nastupom na trkačkoj ligi ULID koja je na rasporedu sljedeću srijedu utrkom na 8 km, pored sportske dvorane na Dravi u Varaždinu.

Vidimo se!

Više o ovoj i drugim ligama naći ćete na stranici organizatora Triatlon kluba 042 Varaždin.

 Autor: Ladislav Gregorinčić

- Marketing -

Nema postova za prikaz