BOJALI SE BLATA, A OD BLATA NI B

Održano 3. kolo Berek XC i duatlon lige

Tmurno i kišom prijeteće vrijeme u subotu nije ugrozilo održavanje 3. kolo Berek lige koje je ujedno bilo i prvo kolo novoosnovane XC lige Međimurja koja se vozi na XC stazama triju međimurskih klubova, BK Prelog, BK Muraavantura i BK Čakovec.

No loše vrijeme očito je bilo razlog nešto manjem broju vozača i vozačica, njih 26 u muškoj konkurenciji, 3 u ženskoj te 8 juniora od kojih je bila i jedna djevojčica. Mnogi koji nisu došli vjerojatno su očekivali veće količine blata na stazi, ali i ovog puta je podloga preloške staze spremno upila svu količinu kiše od protekle noći pa od blata nije bilo niti traga.

Pobjedu je u biciklističkom dijelu utrke odnio jedan od dvojice najjačih vozača domaćeg kluba Velimir Čonkaš ispred Franje Pongraca iz BK Čakovec te Damjana Mikeca, mlade perjanice domaćeg kluba. U ženskoj utrci pobjedu je odnijela Monika Ludaš iz BK Čakovec ispred Valentine Drk i Ivane Gavran, a kod juniora je najbolji bio Marcel Rob iz BK Muraavanture ispred Stjepana Hunjaka i Lucijana Belića iz domaćeg kluba.

Moram spomenuti i mladu damicu među juniorima, Dunju Mikec koja se ravnopravno bori sa muškim vozačima u svojoj konkurenciji. U duatlonskom dijelu utrke nastupila su samo trojica. I tu je pobjedu odnio Velimir Čonkaš ispred Vilima Mezge iz BK Muraavanture te Matije Šimunića iz domaćeg kluba.  Ostale rezultate možete vidjeti na web stranici preloškog kluba te na grupi na Facebooku.

Autor: Matija Šimunić / foto: Mario Novak

Nema postova za prikaz