KOSTRENA 22. 3. 2014

Održano 3. kolo Duatlon lige regije 2

Grmljavinsko nevrijeme s jakim pljuskovima i olujnim jugom nisu spriječili 40 triatlonaca da odrade utrke 3. kola Duatlon lige regije 2. Najhrabriji članovi triatlon klubova TK Matulji, TK Rab, TK Pula i TK Rival okupili su se ove subote pod oblacima Kostrene.

Cijelog jutra uporno je padala gusta kiša tako da su natjecatelji morali dobro paziti na sklisku podlogu i okrete, pogotovo u biciklističkim dionicama. Snažni južni vjetar dodatno je otežao vožnju bicikla, što se baš i nije vidjelo i na rezultatima sprint i supersprint utrke, gdje je većina natjecatelja imala vremena samo nekoliko sekundi slabija od prošlotjednih rekordnih rezultata odrađenih po idealnim vremenskim uvjetima.

Točno u 10 sati startale su utrke sprint i supersprint duatlona. Blaž Barac, dosad najbolji duatlonac, odmah se izdvojio od ostatka grupe. Pratio ga je dvojac Leon Pandža, Marin Jotanović te Dorotea Čargonja kao najbrži u supersprintu. Izvrstan je bio najmlađi Ivan Vuletić, 2002. godište koji ih je pratio u korak do biciklističke dionice.

Dok su stariji odrađivali biciklističku dionicu, na parkiralištima je održana utrka DUATLON A početnika mlađih od 2003. godišta. Trčalo se najprije 250 m, vozio bicikl 1000 m te ponovno trčalo 125 m. Napeta borba za pobjedu vodila se između Nicole Fornažar iz TK Pula te Franka Grgurića i Aurore Valinčić iz TK Rival. Pobijedila je Nicole Fornažar postigavši prednost u biciklističkoj dionici (6:47) dok je u posljednjem trčanju Franko Grgurić stigao drugi (6:52) prestigavši Auroru (6:56) u posljednjim metrima. Drugi kod dječaka stigao je Tedi Veličković TK PULA (7:16), a treći Niko Rubeša TK RIVAL (7:16). Treće mjesto kod djevojčica osvojila je Lana Vale TK Rival (8:04).

Na cilj supersprinta nakon ukupno istrčanih dionica od 2500 i 1250 m te 10 km bicikla prvi je stigao dosadašnji vodeći Lige Leon Pandža (0:35:19), kadet TK Rivala s identičnim vremenom prošlog kola. Drugi je stigao Marin Jotanović (0:40:13) TK Rival dok je treči kod muškaraca bio individualac Rene Rubeša (0:42:53). Kod žena najbrža je bila Dorotea Čargonja (0:41:04), druga Josipa Vuletić (0:45:48), treća Chiara Gruber (0:45:54), sve iz TK Rival.

U utrci sprint duatlona, 5 km trčanja, 20 km bicikle i još 2,5 km trčanja, pobijedio je Bribirac, Ironman Blaž Barac (1:03:55) ispred triatlonaca TK Rivala veterana Damira Šegote (1:16:34) i Nenada Šimičića (1:16:34) koji su zajednički utrčali u cilj.

Odmah po završetku sprint utrke dat je znak za start DUATLONA B kategorija djece starije od 2004. godišta. Morali su istrčati 500 m zatim voziti 2 km bicikl te trku završiti drugim trčanjem u dužini 250 m. Oštra borba vodila se između dosadašnjeg pobjednika Gabriela Barca i drugoplasiranoga Morisa Valinčića. Zbog mokrog i skliskog terena u okretu je Gabriel pao zbog čega je izgubio vodstvo tako da je došlo do promjene u uobičajenom plasmanu. Prvi je bio Moris Valinčić (11.12), drugi Gabriel Barac (11:19) i treći Roko Maršić (12:30) svi iz TK Rival. Kod djevojčica je pobijedila Karla Burburan (12:31) TK Rival, ispred Mie Konović (12:34) iz TK Pula. Treća je bila Tea Begonja (12:44) iz TK Rival.

Odmah po završetku posljednje utrke, ponovo je pojačala kiša, tako da su se svi brzo razbježali. No iduće subote se na posljednjem kolu nakon utrke proglašavaju ukupni pobjednici PRVE DUATLON LIGE REGIJE 2, tako se nadamo ljepšem vremenu kako bi mogli dodijeliti nagrade, proslaviti uspješni završetak lige uz piće, kolače i druženje sa svim prijateljima koji su nastupali iz triatlon klubova Istarske, Ličko-Senjske i Primorsko – Goranske županije.

Ukupni poredak DUATLON LIGE REGIJE 2 nakon 3. kola PDF

Facebook album i rezultati 3.kola duatlon A najmlađi

Facebook album i rezultati 3, kola duatlon B početnici

Facebook album i rezultati 3. kola sprint i supersprint duatlona

Facebook album fotografija 3. kola tate Adameca

 

 

Autor: Damir Gruber

Nema postova za prikaz