NAŠI BOLJI OD MAĐARA

  Održano nacionalno prvenstvo u biciklizmu

  Prošli su vikend u Varaždinu i okolici održana nacionalna prvenstva u biciklizmu. U petak je na ravnoj stazi pored hidoelektrane Čakovec između mjesta Šemovec i međimurskog Preloga vožen kronometar, u subotu je održano cestovno prvenstvo za sve kategorije osim elite i juniora koji su svoju utrku vozili u nedjelju u Lepoglavi i okolici.

  Osim hrvatskog prvenstva na ovim su utrkama sudjelovali i mađarski biciklisti i biciklistice koji su također imali nacionalno prvenstvo. Pokazalo se ovo kao dobitna kombinacija, prije svega u organizacijskom smislu.

  Prvak države u utrci kronometar u kategoriji elite i sveukupni pobjednik je Kristijan Đurasek, Varaždinac koji vozi za ekipu Loborike. S minutom i 29 sekundi zaostatka drugo je mjesto osvojio Matija Kvasina, također BK Loborika. Kod žena u elite kategoriji najbrža je bila Mia Radotić iz BK Tenna-Kaizen, ispred Mađarki Krizste Fay i Anite Kenyo. Od naših natjecateljica drugo mjesto je zauzela Daria Pletikapa iz BK Lokomotiva, a treće Antonela Ferenčić BK Meridiana.

  Rezultati kronometra (izvor: HBS)

   

  U subotu se vozila cestovna utrka za sve kategorije osim elite i juniora na relaciji Varaždin – Nedeljanec – Vidovec – Tužno – Črešnjevo- Beretinec – Poljana
  – Jalkovec – Varaždin. Najmlađe kategorije vozile su 22 km, a stariji 65 km.

  Rezultati NP – 25. 6. 2011. (izvor: HBS)

   

  Prava poslastica za sve zaljubljenike u biciklizam odvijala se u nedjelju. U Lepoglavi je održano nacionalno prvenstvo Hrvatske i Mađarske za kategorije elite i juniore. Prava, atraktivna cestovna utrka odvijala se na zahtjevnoj, kružnoj stazi u dužini od 20.8 km na relaciji Lepoglava – Kaniža – Dubravec – Žarovnica – Kamenica – Kamenički Vrhovec– Lepoglava. Juniori su vozili 5 krugova, tj. 104 km, a elite biciklisti 8 krugova odnosno 166.4 km. Pobjednik i ove utrke bio je Kristijan Đurasek, ispred klupskih kolega Tomislava Dančulovića, Matije Kvasine i Radoslava Rogine – sva četvorica prošla su ciljem u vremenu pobjednika. Koliko je staza bila zahtjevna potvrđuje i činjenica da od 86 natjecatelja na startu 36 biciklista kategorije elite nije završilo utrku, a čak 25 ih je ciljem prošlo izvan limita.

  Rezultati NP – 26. 6. 2011. elite i juniori (izvor: HBS)

   

  Foto galerija s utrke kronometra:

     Autor: Zvonimir Mikašek

  - Marketing -

  Nema postova za prikaz