TREBALO SE POŽURITI PRIJE MRAKA

Održano predzadnje kolo Duatlon lige Aquacity

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom kada smo imali slabiji odaziv na jesenskom dijelu duatlon lige (najviše zbog vremenskih uvjeta), ove smo godine ligu započeli odmah poslije triatlon lige i napravili smo pravi posao, jer smo na oba jesenska kola privukli više od dvadeset natjecatelja po kolu, što je za hrvatske prilike prilično lijepa brojka.

U srijedu se na startu drugog jesenskog kola našlo 18 takmičara u sprint duatlonu i 4 takmičara u supersprintu, od toga dvije dame u sprintu. Iako je zapuhao neki neobični sjeverni vjetar koji je oduzimao snagu na biciklu svi su uspješno završili utrku malo prije mraka. Baš zbog toga morat ćemo u zadnjem kolu start pomaknuti barem 45 minuta ranije.

Zadnju provjeru forme prije juniorske utrke triatlona na Bledu, Slovenija obavila su trojica perspektivnih juniora iz TK Međimurja braća Seketin, Karlo i Petar te Matija Avirović koji su se natjecali u supersprintu i da ne bude neke zabune u cilj su ušli u istom vremenu, s odličnih 42:44 min.

U sprintu ovaj se puta vodio “ljuti boj” između Adama Rožmarića i Vanje Canjuge, obojice iz kluba organizatora lige TK 042. Veliku razliku koju ju Adam stvorio na trčanju uspio je anulirati Canjuga odličnim bicikliranjem tako da su  na drugo trčanje krenuli u isto vrijeme. Ovaj puta je  Adam bio puno brži i svježiji te je pobijedio s rezultatom 1:04:08, minutu iza njega ciljem je prošao i Vanja kojemu je ovo bila zadnja provjera prije half-ironmana koji se održava na Bledu u nedjelju. Treći je ciljem prošao Tomislav Huzjak debitant na duatlon ligi, s odličnim rezultatom u trčanju, a uspio je sprint duatlon savladati za 1:08:22.

Kod žena, svoj prvi duatlon u životu odličnim rezultatom začinila je Jelena Sekelj (1:19:29) inače novopečena članica TK 042, a druga je bila Karla Čović s rezultatom od 1:23:09.

Ovo je bilo predposljednje kolo, uglavnom se već sve zna, ukupni pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji kako u sprintu tako i u supersprintu  su poznati – Vanja Canjuga i Karla Čović u sprintu, te Milivoj Sabljak i Ornella Sabljak u supersprintu. Po kategorijama je isto manje-više sve jasno, osim par otvorenih pozicija u muškoj konkurenciji sprinta.

Sljedeće, posljednje kolo održati će se 28. 09. na dobro znanim prostorima oko Aquacitya, a start će vjerojatno biti pomaknut na 17:30 zbog mraka – no o tome više prije same utrke.

Rezultati 6. kola

Ukupni poredakAutor: Ladislav Gregorinčić – TK 042 Varaždin

- Marketing -

Nema postova za prikaz