NA VRH JEDNE VELKE GORE

Osvojite Ivanščicu biciklom ili nordijskim hodom

Sjeverno od Zagreba i južno od Varaždina, na podjednakoj udaljenosti od 50-ak km od oba grada, nalaze se Zlatar i Lobor, gradić i mjesto podno Ivanščice. Ove su se godine ujedinili u organizaciji jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom “1. Lastin uspon na Ivanščicu” koji će se održati u nedjelju, 18. svibnja 2014.

Riječ je o dvojakom usponu na ovu pitomu i slikovitu planinu u središtu Hrvatskoga Zagorja gdje će se sudionici moći okušati u rekreativnoj brdsko-biciklističkoj disciplini uspon (HCr) ili će se penjati do vrha nordijskim hodanjem.

Za bicikliste će se taj dan pobrinuti BK Lastavica iz Zlatara, klub koji je 7 godina prisutan na hrvatskoj MTB sceni, aktivno sudjeluje na licenciranim i rekreativnim utrkama te je bio i jedan od organizatora Sajmenih dana.

Sudionici su podijeljeni u četiri kategorije, odnosno muškarce iznad 18, mlade (od 15 do 18) i djecu (do 15) te žene. Najbržim vozačima predviđene su novčane nagrade, te prigodne nagrade sponzora i medalje.

Start uspona je u 11 h u centru Zlatara gdje će se od 9 h uplaćivati kotizacije i dijeliti startni brojevi. One koje više privlači hodanje, Društvo sportske rekreacije ”Infinitum progresum” povest će tu nedjelju u skupno osvajanje vrha Ivanščice nordijskim hodanjem pod stručnim vodstvom. Predviđeno je 20 parova štapova za one sudionike koji ih nemaju, kao i 20 pulsmetara. Uspon nordijskim hodanjem kreće iz centra Lobora u 10h, gdje će se od 9h obavljati prijave i uplate kotizacija.

Za sve sudionike ”Lastinog uspona” osigurane su okrijepne stanice na putu do vrha te obrok i piće na vrhu, u planinarskom domu Pasarićeva kuća. Sve detaljnije obavijesti o ovom usponu mogu se pratiti na internetskoj stranici BK ”Lastavice” www.bk-lastavica.hr gdje se obavljaju predprijave za biciklistički uspon ili na njihovoj Facebook-stranici.

Dođite u njihov dio Zagorja, upoznajte pitoreskne brege Ivanščice i sudjelujte u nastojanjima oko promocije biciklizma i rekreacije u prirodi.

Dobar provod i poznata zagorska gostoljubivost Vas čekaju!

 

Autor: BK Lastavica

Nema postova za prikaz