OLIMPIJSKI POBJEDNIK NA FAROS MARATONU!

Oussama Mellouli potvrdio dolazak na Faros maraton

Nakon mnogobrojnih svjetskih prvaka koji su proteklih godina odmjeravali snage u Starogradskom zaljevu, Faros je napravio još jedan veliki iskorak i pokazao zašto danas uživa primat najprestižnijeg svjetskog maratona i prvog koji je primljen u Kuću slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi.

Poslije višemjesečnih pregovora, nastup na ovogodišnjem 38. Maratonu koji se 31. kolovoza održava u Starome Gradu na Hvaru potvrdio je aktualni olimpijski pobjednik iz Londona i nedavno svjetski prvak iz Barcelone, tunižanin Oussama Mellouli. Ous, kako ga mnogi u svijetu plivanja od milja zovu je također i olimpijski pobjednik iz Pekinga na 1500 m te višestruki svjetki prvak na 400, 800 i 1500 m što mu daje dodatnu težinu.

Nastup olimpijskog pobjednika je jedino što je Farosu još nedostajalo i zato smo presretni što ćemo ove godine ugostiti takvu planetarnu zvijezdu poput Ousa. Njegov dolazak, u koji je utkan naš veliki trud je najbolja potvrda da se nakon prijema u Kuću slavnih nismo uspavali na lovorikama nego smo to shvatili kao obavezu da Faros učinimo još jačim i po kvaliteti sudionika i organizacijski u što će se svi ove godine moći uvjeriti.” – izjavio je utemeljitelj Farosa i predsjednik Saveza Vicko Šoljan.

Unatoč velikom interesu iz cijelog svijeta Organizacijski odbor neće povećavati limit broja sudionika, a nastupit će ukupno 35 plivača iz 23 zemlje sa četiri kontinenta što je rekordan broj država u dosadašnjoj gotovo četiri desetljeća neprekinutoj povijesti. Osim Melloulia nastupit će i još nekoliko bivših svjetskih prvaka poput Dyatchina (Rus) i Cleria (Ita), pa četverostruki pobjednik i aktualni rekorder Studzinski (Njem), prvaci Austrije Schweinzer, Škotske Deans, Švicarske Hohl, Slovenije Mihovec, Španjolske Larosa, jake domaće snage predvođene Čopcom, Šitićem i Milanom, prvakinje SAD-a Jennings i Kelly, Rusije Sokolova i Petrenko, Njemačke Ehmcke, Češke Sterbova, Nizozemske Sohl, domaće uzdanice Levačić i Perčić, itd, itd. To je tim značajnije kada se zna da se istog vikenda u Napulju održava finale Grand Prixa gdje su mnogi plivači primorani ići zbog bodova i koje je iz lipnja prebačeno na 1. rujna.

Ali na kvalitetu Farosa to očito neće nimalo utjecati, jer Starograđani uvijek s punim pravom znaju reći: Jedan je unikat, a sve ostalo su samo kopije. Kuća slavnih to najbolje potvrđuje!

 

Autor: Janez Maroević

- Marketing -

Nema postova za prikaz