CIKLONA PROTIV SPORTAŠA

Po lošem vremenu 2. Plivački maraton Raslina

2. Plivački maraton Raslina 2011. je privukao 58 plivača iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije i Njemačke. Veliki broj plivača ali i gledatelja nije došao u Raslinu zbog vremenske prognoze koja i nije obećavala najbolje vrijeme. Inače bi brojka prijavljenih plivača sigurno bila mnogo veća.

Maraton je uspješno startao u 10 sati ujutro unatoč sitnoj kišici koja nije upućivala  na to da će dugo trajati a kamoli da će biti onakvo nevrijeme koje je uslijedilo. Silna kiša koja je uslijedila pola sata nakon starta uvelike je otežala posao plivačima, brodarima koji su odradili nadljuski posao pazeći na sigurnost plivača i ostatku organizacije na kopnu koja se morala snalaziti kako bi se maraton održao. Nevrijeme  je poremetilo plan organizatora  a i sami tijek natjecanja, ali je najbitnije to da su svi plivači uspješno došli na cilj, te da se maraton održao.

Prvi u muškoj konkurenciji je bio Slovenac Rok Mihovec iz PK Triglav Kranj s vremenom od 1:09:02, drugi je došao Siniša Staničić iz KDP Novi Zagreb s vremenom od 1:13:52, a treći u muškoj konkurenciji je stigao Dražen Adžić  s vremenom od 1:15:33. Vrijeme prvog u muškoj konkurenciji je za minutu sporije od prošlogodišnjeg pobjednika. S obzirom na vremenske uvjete ovo je stvarno odličan rezultat.

Kod žena prva je na cilj stigla Anja Trišić iz KDP Poreč s vremenom od 1:11:30, druga je bila Slovenka Ula Kozinc iz PK Triglav Kranj s vremenom od 1:16:44,a treća je bila prošlogodišnja pobjednica u ženskoj konkurenciji Dina Levačić iz KDP Split koja je došla doslovce sekundu kasnije od drugoplasirane.

Najbolji pojedinci u apsolutnoj kategoriji su osim pehara za nagradu dobili pršut, dok im je počasni gost Raslinskog maratona gosp. Veljko Rogošić kao nagradu poklonio svoje knjige o plivačkim uspjesima.

Organizatori smatraju da je maraton unatoč problemima zbog nevremena uspješno održan te se nada da će dogodine maraton uz povoljnije vrijeme dobiti i licencu za CRO CUP koja će privući još veći broj profesionalnih plivača iz cijele Hrvatske. Također poziva sve plivače da se odazovu i dogodine.

Autor: Krešimir Lokas

- Marketing -

Nema postova za prikaz