BEZ BLATA NA STAZI

Počela Berek liga i Berektlon

U krasno sunčano subotnje poslijepodne startala je nova sezona popularne međimurske XC brdsko biciklističke lige/duatlona u organizaciji BK Prelog. Vrijedni članovi kluba su se kroz zimske mjesece potrudili i uredili novih 750 m staze te ju tako učinili još atraktivnijom i zanimljivijom te tehnički zahtjevnijom.

Očekivanja o velikim količinama blata na stazi nisu se pokazala točnima jer se staza skoro potpuno osušila osim na novom dijelu gdje je bilo malo mekše, ali ipak solidno vozljivo. Na startu u 14 sati pojavilo se 6 juniora te čak 5 pripadnica ljepšeg spola od kojih je jedna čak odradila i duatlon. Juniori i žene vozili su 2 kruga po staroj stazi.

Nakon njih, u 15 sati na startu  glavne utrke pojavilo se 32 vozača od kojih trojica nisu završili utrku. Na Berektlonu su sudjelovala osmorica najspremnijih. Na kraju su svi sudionici pohvalili novouređeni dio. Broj žena na startu te broj natjecatelja u berektlonu dobar su pokazatelj da ova liga ima budućnost te da joj popularnost ne pada s godinama.

Rezultate možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bk-prelog.hr.

Autor: Matija Šimunić / foto: V. Hunjak

Nema postova za prikaz