PRIRODA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA

Poziv na Čvrsnica Ultra Trail

Trail scena u Bosni i Hercegovini polako počinje poprimati ozbiljne organizacijske obrise. Postojeće trail utrke postaju članovi „ITRA – International trail running association“,  podižu se na veći nivo i privlače trail trkače iz svih djelova svjeta, dok usporedno niču i nove utrke kao poticaj lokalnim trkačima da se okušaju u planinskom trčanju.

 

Jedna od njih je zasigurno „Čvrsnica ultra trail“ koja će se održati 19. 8. 2107. na području Parka prirode Blidinje. Utrka koja će vas odvesti na Čvrsnicu i Vran, „svete“ planine Hercegovine koje su prožete poviješću uklesanoj kako prirodom tako i ljudskom rukom. Na ovoj utrci ćete protrčati pored prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici, ali i nekropole stećaka u podnožju planine Vran. Najviši vrhovi ovih planina, Pločno (2228 mnv), Veliki Vran (2074 mnv) i Veliki Vilinac (2118 mnv) natjerati će vas da s poštovanjem prođete preko ovih hercegovačkih divova.

IMG_20170609_191547_108

 

Voditelj samog projekta je udruga „Visit Blidinje“ koja uz potporu svih planinarskih društava sa područja Hercegovine i stanica Gorskih službi spašavanja želi obogatiti sportsko rekreacijsku ponudu Parka prirode „Blidinje“ kao destinacije planinskog turizma tijekom cijele godine. Cilj je trkačima pored same utrke pružiti potpuni doživljaj kroz našu gastronomsku ponudu tradicionalnih jela, obilazak jezera, kao i kulturnih te prirodnih fenomena ovoga Parka prirode poručili su organizatori.

U svom prvom izdanju „Čvrsnica ultra trail“ nudi tri distance za trkače različitog profila od onih najspremnijih do onih koje se tek žele okušati u trail trčanju i pronaći osvježenje na čistom planinskom zraku.

Green trail – utrka od 12 km namijenjena za sve početnike koji će kroz 886 metara visinske razlike moći doživjeti čari planinskog trčanja

Blue trail – utrka od 22 km namijenjena za potpuni ulazak u svijet  traila.

Red trail – utrka od 48 km i kraljevska disciplina koja će spojiti Vran i Čvrsnicu sa njenim najvišim vrhom (Pločno 2228m) i prirodnim fenomenom Hajdučkim vratima.

Start sve tri kategorije biti će ispred restorana „Hajdučke vrleti“ dok je cilj u restoranu „Staza“ koji se nalazi na samom skijalištu Risovac. Prijave na utrku možete izvršiti:  https://www.stotinka.hr/hrv/organizator/160 a više informacija na službenoj Face stranici: Čvrsnica ultra trail

image-0-02-05-1085e1edd4df3fe5d558d1d5825e071078e75da54d3db7d08f6470dd61728a05-V

 

Promo članak

Nema postova za prikaz