GRAĐANI I VRIJEME DALI VJETAR U LEĐA

Prvi Koprivnički polumaraton – U gradu bicikla i rukometa živi i trčanje

Bilo iskusnih, bilo početnika, 280 trkača i trkačica okupilo se u subotu na koprivničkom glavnom trgu kako bi sudjelovali na 1. Koprivničkom polumaratonu ili barem na utrci od pet kilometara u okviru događaja. Natjecatelje i organizatora AK Koprivnica vrijeme je podarilo svojom naklonošću, a građani svesrdnom podrškom.

 

Svaki iskusni trkač reći će da su vremenski uvjeti tijekom ove utrke bili idealni i otvarali velike mogućnosti za PB-ove. Uz to, vjetar u leđa dalo je i navijanje brojnih građana koji su, kao ugodno iznenađenje, dužinom staze na ulice iznijeli stolove s okrepom za sve sudionike.

Polumaraton je završilo njih 134-oro, a najbrži među njima bio je Robert Vegše s vremenom 1:21:33 sat. Iduća dva najbrža od 104 muškarca, bili su domaći dečki iz AK Koprivnica – Danijel Katalenić (1:22:43) i Zvonko Vrhovski (1:27:09). Od 30 žena u cilj prva dolazi Slovenka Neja Flak Brecelj u vremenu 1:39:26 sat. Drugoj Renati Korošic trebao je 1:44:28 sat, dok Estera Rac, također, članica domaćeg AK-a Koprivnica u cilj utrčava nakon 1:46:15 sata.

Kroz utrku građana događaj je podržalo 145 trkača i trkačica. Između prve dvije žene, obje članice domaćeg kluba, sekunde su igrale ulogu. Međutim, Vanja Rupčić osvaja najvišu stepenicu postolja nakon 21:49 minute na stazi, dok onu ispod zauzima Tara Rušak kojoj je za pet kilometara trebalo sedam sekundi više. Ines Kolar u cilj utrčava kao treća žena u vremenu 23:02 minute.

Među 68 muškaraca slavio je Oliver Orešić (AK Koprivnica) s vremenom 16:23 minuta, dok se za drugu poziciju bore Vedran Kelemen i Damir Kligl. Međutim, Kliglu srebro izmiče za tri sekunde te Kelemen staje na drugu stepenicu postolja nakon 18:50 minuta na stazi.

Također, bogate nagrade dijelile su se i prema dobnim kategorijama, najmlađim sudionicima, najstarijima pa čak i onim najupornijima.

REZULTATI

Piše: Martina Maloča

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz