BICIKLIMA NAD TOPLICAJ

Sajmeni dani nastavljeni u Svetom Martinu na Muri

U nedjelju su svetomartinskim bregima vladali brdski biciklisti. Naime, vozila se regionalna Liga Sajmeni dani 2012, i to drugo kolo navedene utrke. Sveukupno 87 biciklista i biciklistica svoje je snage i sposobnosti odmjerilo na zahtjevnoj stazi u Toplicama Sveti Martin.

Domaćin je i ovog puta bio klub MuraAvantura. Vrijeme gotovo pa idealno za vožnju po prašnjavim šumskim stazama, livadama i puteljcima.

Zanimljivo natjecanje otvorili su najmlađi, tzv. Flanci, deset dječaka i jedna djevojčica do 15 godina, utrkivali su se po skraćenoj stazi Nad Toplicaj. Najuvjerljiviji je bio Filip Pentek član BK Lastavice iz Zlatara s vremenom 30min i 32 sek.. Kao drugi u cilj je ušao Timotej Kocen, uzdanica Mure Avanture, a odmah do njega, treće mjesto zauzeo je Matej Žgalin iz Dugog Sela.  Domaći Marcel Rob i Stjepan Hunjak zauzeli su 6 i 7 poziciju. Najmlađi Matija Trstenjak iz MureAvanture i zauzeo 10. mjesto i to u konkurenciji skoro pa duplo starijih klinaca od sebe. Njegovo vrijeme bilo je 41 min i 57 sek. Jedina curica Kristina Muraja stazu je prošla u vremenu 40 min. i 27 sek. te završila na 9 mjestu.

Fakini, ponovno su bili najbrojnija kategorija, na startu u Svetom Martinu na Muri pojavilo se njih 45. Vozili su dva kruga po corss-country stazi, u sveukupnoj dužini oko 10km. Pobjedu je odnio Velimir Čonkaš iz BK Preloga s vremenom 40min. i 38sek., drugi je bio Tomislav Vukadin iz BK Dugo Selo, a treće mjesto zauzeo je domaći Valentino Mišić iz BK Mure Avanture. Od Mura Avanturista još su utrku završili Ivan Ružman kao 8., Tomislav Kolac 10., Mihael Tomšić kao 13. i Jan Rebernik kao 24.

 

Ženska kategorija, nazvana Fijolice, imala je 10 sudionica u konkurenciji. Vrlo dobrom vožnjom cure su ostvarile odlična vremena, te je kao prva stigla na cilj Ana Turk iz BBK Šišmiš, Samobor, s rezultatom 48min. i 14sek.. Iza nje bila je Inga Presker iz PEK „Into the wild“ Ivanićgrad. Paola Vrdoljak iz BK Ciklus Zagreb i  Mirjana Kolac iz BK MureAvanture, vodile su izjednačenu borbu za treće mjesto tijekom cijele utrke, ali je na kraju ipak u duhu dobrog domaćina Mirjana velikodušno prepustila medalju gošći iz Zagreba.

 

Zadnja trka dana bila je rezervirana za najbolje i najizdržljivije. U kategoriji nazvanoj Fiškali nastupio je 21 biciklist, a vozili su četiri kruga po XCO Nad Toplicaj, ukupno 20-ak kilometara. Prvi je utrku završio Josip Domjančić iz KK Jastrebarsko, s prolaznim vremenom 1sat, 11 min. i 14sek.  Drugi je bio Branimir Šafran iz BK Maraton Novi Marof, a treći Mario Tašić iz BK Dugo Selo. Jedini međimurski predstavnik u ovoj konkurenciji bio je Hrvoje Džanko iz Mure Avanture na 14 mjestu.

Nakon završetka svih utrka u Svetom Martinu na Muri, uslijedilo je proglašenje pobjednika i podjela zasluženih priznanja i nagrada. Predsjednik Mure Avanture Željko Rob osim nagrada najboljima uručio je i simbolična priznanja svim klincima u spomen na sudjelovanje, te proglasio najstarijeg sudionika utrke, bio je to Zdravko Hunjak iz Preloga, ali i najmlađeg Matiju Trstenjaka iz Sv. Martina na Muri. Realizaciju ovog kola Sajmenih dana potpomogli su brojni članovi kluba, ali i sponzori Toplice Sveti Martin, Bistro i pizzeria Arka, Vinarija Nemec, Stolarija Belović, Huni bike shop, Transporti Mišić i Radio 105.

Biciklisti Mure Avanture protekle nedjelju su premijerno nastupili u novim dresovima, a je li novi izgled naših sportaša presudan za dobre rezultate vidjet ćemo već iduće nedjelje, 01.04., kada brdski tim kluba putuje na nacionalnu Kup utrku u Istru. Vozi se 16.Premantura XCO u Medulinu, u organizaciji tamošnjeg kluba Adrenalina. 

 

Rezultati

 

Autor: BK Mura Avantura

Nema postova za prikaz