fbpx
Naslovnica Trčanje Održane utrke Samardžić i Grdenić pobjednici rekordne 18. utrke Kutina-Voloder
VOLODERSKA JESEN

Samardžić i Grdenić pobjednici rekordne 18. utrke Kutina-Voloder

Hrvatski atletski reprezentativac Goran Grdenić i najbolja Kutinska dugoprugašica Tanja Samardžić pobjednici su 18.  izdanja tradicionalne cestovne utrke ‘Voloderska jesen – Franjo Mihalić’, trčane ove nedjelje 16. 9. 2018. od centra  Kutine do Volodera.

 

 

Ljubitelji atletike i trčanja u Moslavini ponovno su došli na svoje ove nedjelje. Po ugodnom vremenu u organizaciji udruge Vinko iz Kutine, na startu utrke u Kutini našlo se rekordnih 191 natjecatelja, čime je oboren rekord po broju sudionika utrke iz 2016-te godine (185). Direktor utrke Danijel Kepe zadovoljan je odazivom sudionika  ove najmasovnije i najstarije atletske utrke u županiji Sisačko-Moslavačkoj.

Trčalo se na 15 kilometara dugačkoj trasi , koja je službeno izmjerena i verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Start natjecateljima 18. izdanja utrke Voloderske jeseni u Kutini (Trg  dr. Franje Tuđmana) dao je prosljavljeni Kutinski paraolimpijac Branimir Budetić. Cilj utrke je u samom središtu Volodera, pred binom Voloderskih jeseni kako nalaže tradicija duga gotovo 40 godina.

 

Utrku su na gradskom Kutinskom trgu otvorili  gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i predsjednik gradskog vijeća Kutine Davor Kljakić, a pozdravni govor natjecateljima i tehničke upute o stazi dao je direktor utrke zadnjih 9 godina Danijel Kepe.

 

 

Uz pozdrave i riječi dobrodošlice  trkačima  direktor utrke Danijel Kepe rekao je : «Ove godine imamo rekordnih 191 trkačica i trkača na startu. Unatoč tome što su isti dan utrke u Puli, Varaždinu i Sarajevu, mi smo oborili  vlastiti rekord , što znači da je na krilima velikog entuzijazma, desetgodišnjeg rada i kvalitetne organizacije utrka Kutina-Voloder konačno prepoznata kao trkački brend u Hrvatskoj i unatoč velikoj konkurenciji na polju atletskih utrka mi ne gubimo sudionike nego povećavamo ih iz godine u godinu.  Utrka je službeno verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza pa se na njoj može rušiti  rekord Hrvatske na 15 km. Pokrovitelji utrke su čak tri grada Kutina, Popovača i Zagreb, čime je ova naša sportsko-turistička manifestacija specifična i jedinstvena u našoj županiji, te ovom prilikom zahvaljujem gradovima pokroviteljima, sponzorima i volonterima na podršci i pomoći».

 

 

Goran Grdenić, atletski reprezentativac Hrvatske uspio je obraniti titulu lanjskog pobjednika utrke,Goran je  istrčao je stazu za 50 minuta i 48 sekundi što je bilo dovoljno za trijumf. Član AK Velike Gorice prošao je ciljem s nešto manje od minute prednosti ispred drugog našeg reprezentativca (SP u polumaratonu u Valenciji ove godine) Antuna Pavelića iz Zagreba, dok je treći bio član Ak Dinamo Zrinjevac Silvije Tomac koji je inače naš domaći dečko iz Moslavine (grad Popovača).

 

 

U konkurenciji atletičarki ,pobjedu je odnjela sa 59 minuta i 7 sekundi domaća natjecateljica iz Ak Moslavina u pokretu iz Kutine, Tanja Samardžić, najbolja Kutinska senoirka dugoprugašica , koja je slavila ispred proslavljene Hrvatske olimpijke i maratonke Marije Vrajić (1:01h) iz Ak Maksimir-Zagreb, a Andi Tomaš iz Ak Svetice-Zagreb pripalo je treće mjesto.

 

Kao i prošle godine, cijeli događaj uljepšao je dolazak Vladimira Mihalića, sin Franje Mihalića, našeg čuvenog srebrnog trkačkog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a u čiju se čast utrka i održava. Nazočio joj je i najbolji trkač bivše Jugoslavije sedamdesetih godina Dane Korica, što je dalo dodatnu težinu dodjeli nagrada pobjednicima.

Na cilju u Voloderu postignuti su sljedeći rezultati od kojih ističemo prva tri mjesta:

1.  GORAN GRDENIĆ – Ak VELIKA GORICA    0:50:48 HRVATSKA

2.  ANTUN PAVELIĆ  –  IND- Zagreb                   0:51:20 HRVATSKA

3.  SILVIJE TOMAC     AK Dinamo Zrinjevac     0:52:37 HRVATSKA

 

 1. TANJA SAMARDŽIĆ  Ak MOSLAVINA U POKRETU-KUTINA    0:59:07    HRVATSKA

2. MARIJA VRAJIĆ         Ak MAKSIMIR- ZAGREB                               01:01:11h  HRVATSKA

3. ANDA TOMAŠ              Ak SVETICE- ZAGREB                                   01:01:36h  HTRVATSKA

 

Nagrade najboljim natjecateljima podjelio je uz Danu Koricu i Branimira Budetića i Vladimir Mihalić , sin velikog olimpijca,legende svjetske atletike i maratona te osvajača srebrne olimpijske medalje (1956 OI u Australiji)  Franje Mihalića rodom iz Moslavine (Ludina) u čiju se čast trči zadnje dvije godine od Kutine do Volodera.

 

Atletski klub Dubrovnik osvojio je ekipno prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Najmlađa sudionica utrke je Mia Furdi ( Ak Kotoripski begači) , a najstariji sudionik utrke je 71-godišnji Safet Čučuk iz Zagreba. Pehare im je uručio Stjepan Kostelac iz Kutine, inače jedan od prvih sudionika i organizatora utrke Voloderske jeseni još iz davne 1981. godine.

 

Heroina utrke je Jasmina Warde iz Kutine, a heroj utrke Danijel Klaić iz Požege. Pehare im je uručio proslavljeni atletičar iz Kutine Dane Korica.

 

Udruga Vinko iz Kutine ,glavni organizator 18.međunarodne atletske cestovne utrke Kutina-Voloder “Voloderska jesen 2018” memorijal Franjo Mihalić, zahvaljuje se suorganizatorima utrke IDVD PETROKEMIJA KUTINA i AK MOSLAVINA U POKRETU-KUTINA , te svim volonterima koji su pomogli u organizaciji utrke, bez kojih ova turističko-sportska manifestacija koja spaja istočnu Moslavinu (Grad Kutinu) i središnju Moslavinu (Grad Popovaču i Voloderske jeseni)  se ne bi  mogla održati na ovako visokom organizacijskom nivou, koju su pohvalili sudionici utrke koji dolaze svake godine u ovako velikom broju trčati utrku Kutina-Voloder koja je najstarija i najmasovnija atletska utrka u našoj županiji Sisačko-moslavačkoj.

 

Rezultate 18.utrke Kutina-Voloder možete pogledati na ovom linku.

Galeriju fotografija sa 18.utrke Kutina-Voloder možete pogledati na ovom linku.

Galeriju fotografija 18.utrke Kutina-Voloder možete također pogledati na Facebook stranici utrke.

PR tekst

- Marketing -

Nema postova za prikaz