U BRIJEG NA SNIJEG

Skoro 130 biciklista vozilo snježnu utrku u Delnicama

U najvišem gradu Hrvatske – Delnicama protekloga je vikenda održana 1. SNOW MTB utrka. Izvrsna posjećenost utrke potvrda je kako je zamisao bivše skijašice trkačice Zvjezdane Veljković i Gorana Peića dobro sjela biciklistima željnim avanture.

Uz idejne začetnike, ekipa Generatora pripremila je odličnu utrku koju je podržalo gotovo 130 natjecatelja, za koje su organizatori pripremili atraktivnu stazu. Ona je bicikliste nakon starta u samom centru grada, odvela u prekrasnu šumu Japlenškoga vrha, gdje su biciklisti koji su vozili utrku od 9 km vrtili dva kruga, a oni na 5 km se nakon jednoga spustili kroz park do cilja.

Nakon završene utrke organizatori su natjecateljima pripremili topli obrok, kuhano vino i čaj te ugodno druženje prije samoga proglašenja utrke. Pobjednik utrke na 9 km bio je Alen Tomasev s vremenom od 22 minute, a u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Jasmina Šarotar, dok su na utrci od 5 km slavili u muškoj konkurenciji Mateo Crnković, a u ženskoj Andreja Rožić. Najmlađi član BK Crikvenice Fran je sa samo 11 godina uz pratnju završio ne laku utrku na 5 kilometara te kao takav za nagradu dobio plišanu maskotu Europskih studentskih igara koje nas očekuju ove godine.

Za sve natjecatelje organizator je osigurao i ulaznice za Delničko klizalište te su nakon proglašenja biciklisti napunili ledenu dvoranu. Utrku su podržali nezamjenjivi Giant Hrvatska te Turistička zajednica grada Delnica na čelu sa Petrom Hrgom.

Nakon više nego uspješnog prvog izdanja ovakve utrke organizatori najavljuju ponovni susret sljedeće zime. Pa tko je propustio ovogodišnje izdanje zasigurno neće sljedeće.

 

 

 

Autor: Generator

Nema postova za prikaz