ADVENTURE RACE CROATIA

Sutra počinje najveća pustolovna utrka u Hrvatskoj

Dvadeset mješovitih četveročlanih timova iz deset europskih zemalja i Australije u srijedu 19. rujna, s još uvijek tajne lokacije, startat će na 72 sata dugu pustolovnu utrku – Adventure Race Croatia. Očekuje ih oko 350 kilometara trčanja, vožnje bicikla, kajakarenja po moru i rijeci, spuštanja po užetu i navigacije bez pravog odmora, sve na snagu ljudskih mišića.

 

 

Utrka će započeti u srijedu navečer u 20 sati na lokaciji koja će sudionicima, a i javnosti, biti otkrivena tek 3 sata prije starta. Nakon kratke orijentacijske dionice, timovi sjedaju u kajake i veslaju u zalazak sunca do podnožja Velebita, na koji kreću u potpunome mraku.

Sljedećih 300-njak kilometara proći će pješice, kajakom ili biciklom kroz ukupno 19 dionica preko visokih vrhova, dubokih kanjona, mračnih špilja, bistrih rijeka i ćudljivog mora. Najbrži se očekuju na cilju u prvim satima subote, 22. rujna.

ARC 2018 dio je kalendara svjetske serije pustolovnih utrka Adventure Race World Series kao jedna od samo četiri demo utrke ove godine i jedina takva u Europi. Među 20 prijavljenih ekipa jedna je iz Hrvatske, Space Goats Ciklus Team (Rozana Veselica, Denis Bajić, Kristijan Zrinić i Ivan Habuš), no u redovima Intersport Slovenije je naša poznata ultramaratonka Paula Vrdoljak, koja je prošli tjedan osvojila ekipnu brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u trčanju na 100km. Favorite ipak treba tražiti među četiri tima koji sudjeluju u cijelom ARWS kalendaru, među kojima su i spomenuti Slovenci. Zanimljivo je da je najviše timova, njih 5, iz Francuske, slijedi Slovenija s 4 prijavljena tima, po dva su iz Švedske i Poljske, a Australija, Belgija, Danska, Švicarka, Španjolska, Engleska i Hrvatska imaju po jedan predstavnički tim.

 

 

Utrku ARC 2018 je kao iznimno zanimljiv promotivni događaj prepoznala Turistička zajednica Zadarske županije, sa šest lokalnih TZ-ova (Zadar, Nin, Pag, Starigrad Paklenica, Pakoštane i Dugi otok). „Turistička zajednica Zadarske županije zajedno s lokalnim partnerima vidi u ovom događanju veliki potencijal, ne samo za promidžbu naše destinacije već i cijele Hrvatske“, izjavila je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije. „Upravo zato potpisali smo i petogodišnji ugovor o suradnji na ovom projektu.“

Da Adventure Race Croatia smatra kvalitetnim promotorom Hrvatske prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica koja je kroz projekt Sportska Hrvatska, kojem je voditelj proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc, podržala utrku značajnim sredstvima namijenjenim kvalitetnoj produkciji i medijskoj distribuciji. Zahvaljujući tome, gotovo jednosatnu reportažu o ARC-u moći će pratiti gledatelji iz oko sto zemalja svijeta.

Želite li pratiti prvi ARC uživo, na linku http://live.arworldseries.com/arc-2018/# moći ćete pratiti kretanje i poredak svih timova u realnom vremenu. Na web adresi www.adventureracecroatia.com nalaze se sve dodatne informacije o samoj utrci i timovima, a na adresi www.arworldseries.com sve o svjetskoj seriji pustolovnih utrka.

ARC 2018 prvo je izdanje ove utrke, a organizatori se nadaju da će u sljedećim godinama postati punopravna postaja svjetske serije, pa čak i domaćin svjetskog prvenstva u pustolovnim utrkama.

 

 

PR tekst

Nema postova za prikaz