LUKA PALISKA I IVA TOMIĆ-SMOJVER POBIJEDILI U KOSTRENI

Triatlonci pokazali izvrsnu formu na 2. kolu Regionalne duatlon lige

Ugodno proljetno, sunčano vrijeme ispratilo je svih 5 utrka drugog kola „Regionalne duatlon lige“ na kojoj su nastupili sportaši Primorja i otoka, Istre, Gorskog Kotara, Like i Podvelebitskog primorja.

Oko Šetališta Kostrenskih boraca gužvalo se je skoro osamdeset triatlonaca i još bar trostruko toliko posjetilaca i izletnika koji su htjeli ugodno iskoristiti subotnje prijepodne.

Na drugom kolu Regionalne duatlon lige u Kostreni održane su tri utrke promo duatlona za početnike te supersprint i sprint utrke za kadete, juniore i seniore. Na utrkama su nastupili triatlonci triatlon klubova Pula, Rab, Matulji i Rival te biciklisti iz Delnica i Viškova, atletičari Bribira kao i rekreativci iz Rijeke i okolice.

U 10 sati kao prva je startala cici duatlon utrci početnika natjecali su se najmlađi takmičari, mlađi od godišta 2009. Najbrže je stazu prošao Tandarić David iz Triatlon Kluba Matulji dok je kod djevojčica prva prošla kroz cilj Maja Grkov iz TK Rivala.

Za njima je slijedila promo utrka Podmladka A, 2006. do 2009. godišta trčalo se je 250 m, vozilo bicikle 1000 m pa opet trčalo 125 m. Najbrži je bio Leon Lukić iz TK Matulji 7:05 min, drugi Loren Pichler i treći Lovro Pandža, oba TK Rival – Rijeka. Kod djevojčica je pobijedila Nicole Fornagiar u vremenu 7:18 min iz TK Pula, slijedile su je Lana Vale TK Rival i Lucija Konović TK Pula.

U promo duatlon  utrci podmladka B, 2004. i 2005. godišta trčalo se je 500 m, vozilo bicikle 2500 m te ponovo trčalo 250 m. U muškoj konkurenciji prvo mjesto ponovio je Gabriel Barac, 11:00 min, drugi je stigao Antonio Ban, trći Niko Rubeša, svi TK Rival. Kod djevojčica je bila najbrža Burburan Karla sa 11:55 min, druga Nina Randelj, obje TK Rival dok je treće mjesto osvojila Mia Konović TK Pula.

Slijedile su supersprint i sprint utrke.

U supersprintu su uz kadete i kadetkinje nastupili i rekreativci i rekreativke u apsolutnim kategorijama. U distanci sprint duatlona trčalo se 2.5 km, vozile bicikle 10 km te ponovo trčalo 1.25 km. U muškoj konkurenciji pobijedio je kadet Jotanović Marin s vremenom 43:00 min, drugi je stigao mlađi kadet Rene Zbašnik dok je treći bio također mlađi kadet Ivan Vuletić, svi TK Rival. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Dorotea Čargonja s vremenom 43:47 min koju su slijedile Šešelja Lea i Irina Puvača, sve iz TK Rival.

Kod rekreativaca najbrži, prvi je stigao Smojver Petar, individualac, drugi je bio Franko Faustini, TK Matulji a treći Pavšić Andrej, također indivdualac. U ženskoj rekreativnoj kategoriji pobijedila je Andrea Juričić iz TK Rivala koja je utrku odradila u vremenu 47:02 min dok je na drugo mjesto stigla Mija Žagar biciklistica BK Goranin iz Delnica.

U najzahtjevnijoj disciplini, sprint duatlonu, nakon 5 km trčanja, 20 km bicikla pa 2,5 km trčanja pobjednik u muškoj kategoriji bio je Luka Paliska, TK Pula 1:03:04 h dok drugo mjesto dijele Blaž Barac i Leon Pandža iz TK Rivala s vremenom 1:04:42 h. U ženskoj kategoriji pobjednica je Iva Tomić – Smojver u vremenu 1:15:17 h.

S obzirom da se idućeg vikenda održava utrka polumaratona „Homo si teć“, na kojem će nastupiti večina triatlonaca i rekreativaca koji se natječu na “Regionalnoj duatlon ligi“, treće će se kolo Lige održati u subotu 28.03.2015.

Ukoliko trebate još neke podatke ili detalje, tablice rezultat, albumi fotografija utrka i detalji objavljeni su na klupskim webstranicama www.rival.hr kao i na facebook profilu kluba https://www.facebook.com/triatlonklubrival

 

Duatlon utrka CICI DUATLONA najmlađih, slike i rezultati

Utrka duatlona podmladka A, fotografije utrke i rezultati

Utrka duatlona podmladka B, fotografije i tablica rezultata
Utrke sprint i supersprint duatlona, slike prve polovice utrke
Utrke sprint i supersprint duatlona, album slika drugog dijela utrke i bodovne tablice


 

 

Autor: Fotografije: Vedran Adamec i Zlatko Pandža // Izvještaj: Damir Gruber

Nema postova za prikaz