ULICAMA GLAVNOG GRADA

Ulovi svoju prijavu za 28. Zagrebački maraton – vrijeme otkucava, lista se popunjava

I ove ćemo se godine okupiti “banu pod repom“ da iskušamo svoje granice na ulicama hrvatske metropole i istrčimo 42, 21 ili 10 kilometara njenog asfalta. Zagrebačkim maratonom dostojno ćemo okruniti jesensku sezonu 13. listopada, a na njegovoj ciljnoj liniji okititi se pravom zagrebačkom finišerskom medaljom.

 

Stoga, odaberi svoju dužinu i brzo se prijavi jer drugi, još uvijek povoljniji krug prijava, završava 15. kolovoza. Također, sudjelovanjem na utrci možeš sudjelovati i u humanitarnoj akciji, te uplatom od 20 kuna na račun udruge INSPIRO pomoći osobama s transplantiranim plućima da započnu aktivan i zdrav život.

 

Pola i cijeli maraton

Start i cilj maratona i polumaratona bit će na centralnom gradskom trgu – Trgu bana Jelačića. Trčat će se ulicama središnjeg dijela Zagreba, ravnom stazom bez uspona i puno zavoja, uz dva okreta. U 10 sati startat će se u smjeru Jurišićeve ulice pa dalje Draškovićevom, Vlaškom, Maksimirskom i Avenijom Dubrava. Na njenom križanju s Drugim Poljanicama slijedi okret i istom se rutom trči natrag, da bi se protrčalo glavnim gradski trgom te nastavilo Ilicom. Na njenom križanju sa Selskom trkači i trkačice vraćaju se na Trg, gdje polumaratonska ruta završava, a maratonci produljuju u još jedan identičan krug. Promet će u potpunosti biti obustavljen i pod nadzorom.

Duž staze bit će postavljene okrepne stanice te medicinska skrb, a također, da lakše “odguslaš“ svoje kilometre bit će i nekoliko koncertnih lokacija za usputnu animaciju. S takvom organizacijom limit (polu)maratona od pet i pol sati proći će ti u tren oka.

A u cilju, osim što će te dočekati kao pobjednika i “ovjenčati“ unikatnom finišerskom medaljom, dočekat će te i ručak kompletiran pivom, kao i duga dry-fit majica utrke i razni sponzorski poklončići. Ukoliko se istakneš posebnom brzinom pa budeš u prvih četvero odnosno šestoro, bilo domaćih, bilo sveukupno, “kapnut“ će i pokoja kuna; ili pak u svojoj dobnoj kategoriji zaradiš i dodatnu medalju i nagradu.

 

Utrka Garmin 10 km

Također, ako se odlučiš prijaviti na Garminovih 10 kilometara, i ondje ćeš istaknutim rezultatom zaraditi novčanu nagradu te, kao jedan od tri najbolja hrvatska plasmana, osvojiti Garminovu robnu nagradu.

Limit za utrku Garmin 10 km je 1:30 sat, a sa startom s glavnog trga u devet sati, ruta slijedi (polu)maratonsku, ali samo s jednim okretom – na okretištu Dubrava. Povratak se iz Vlaške nastavlja na Europski trg te cilj slijedi u Ulici Augusta Cesarca.

Osim navedenog, možeš se sa svojom četveročlanom ekipom odlučiti i na štafetu, a klinci i klinceze trčat će vlastitu utrku dan ranije, 12. listopada u 10 sati.

Posljednji (skuplji) rok za prijave je 29. rujna, ali i ranije kad se popuni lista (polu)maratona od 4000 sudionika. Svoj startni paket podići ćeš od srijede, 9. listopada do subote, 12. listopada u Europskom domu u Jurišićevoj 1, kao i na dan utrke ukoliko nisi iz Zagreba.

28. ZAGREBAČKI MARATON

FB DOGAĐAJ

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz