VRHUNSKA ZIMSKA BAZA

Upiši se na Trail Akademiju – pod vodstvom Slavka Petrovića i Darka Rogine pripremi se za svoju udarnu trail sezonu 2020.

Poznati trener i nekadašnji vrhunski atletičar Slavko Petrović, unazad godinu dana odgovarao je na vaša pitanja i davao savjete o pravilnom treniranju. To radi i uživo kroz Akademiju trčanja Slavko Petrović, a odsad će se unutar nje moći trenirati i trail trčanje – na Trail Akademiji.

 

Uz Trail Akademiju svaki ljubitelj ove discipline, svoj će trail trening i same pripreme za trail utrke podići na višu razinu, te će dobiti priliku popraviti svoje rezultate. Kroz ovu će se Akademiju s polaznicima odraditi kvalitetna zimska baza, te ih u četveromjesečnom ciklusu pripremiti se za trail sezonu 2020.

Prema planu treninga, cilj je kod polaznika poboljšati brzinu i izdržljivost pri trčanju na usponima i teškim tehničkim terenima, naučiti ih tehniku trail trčanja, pravilnu upotrebu štapova, te treniranje po raznolikim terenima kakve trkača očekuju na utrkama.

Trail sekcija ATSP starta 4. prosinca, a primarni je cilj polaznike pripremiti za neke od utrka koje počinju u ožujku i travnju – utrke Treking lige, Crazy Hill, 100 milja Istre  (20K/41K, 67K). Kasnije se treninzi i pripreme nastavljaju za ostale utrke.

Foto: Krume Ivanovski

Treninzi će za iskusnije trkače, preko tjedna trajati do dva sata, a vikendom duga planinska trčanja i do 4-5 sati.

Trail Akademija namijenjena je tebi

– ako si u trčanju početnik, a želiš krenuti s trčanjem u prirodi
– ukoliko redovito trčiš, ali želiš poboljšati svoju kondiciju i uz redovni trening, podići svoje trčanje na višu razinu
– stoga što trčiš trail utrke i želiš popraviti svoje dosadašnje rezultate, te se pripremiti za neke izazovnije utrke
– jer želiš uživati u prirodi i trčati najljepšim stazama Sljemena, Samoborskog gorja, Velebita, Istre, pa čak i Dolomita i Alpa
– zato što si čuo/čula za 100 milja Istre i UTMB i želiš se pripremiti za te utrke

Uz vodstvo stručnog i iskusnog tima

Plan treninga izrađivat će trener Akademije trčanja Slavko Petrović, (po)najbolji trener dugih pruga, u suradnji s Darkom Roginom, istaknutim i iskusnim trail trkačem koji će voditi treninge.
Darko je iskusni i dugogodišnji atletičar, koji je trčao gotovo sve hrvatske trail utrke. Također, istrčao je i poznate Cortina Trail, Grossglockner Trail, te ovoga ljeta i OCC utrku na UTMB.
Pobjednik je Valamar Traila i drugih hrvatskih utrka, brončani na prvom Prvenstvu Hrvatske u trailu i hrvatski reprezentativac na dva Svjetska prvenstva.

 

Što ti pruža treniranje u Trail Akademiji

Očekuj ozbiljan pristup treningu (ali i neozbiljno druženje poslije ;)), uz treniranje triput tjedno.

Uz vodstvo i nadzor iskusnog trail tkača, treninzi će biti zajednički, ali moguće su i individualne prilagodbe unutar treninga za ciljane utrke.

Dobit ćeš kvalitetan i raznovrstan plan treninga za trail, a mogući su i mjesečni planovi za individualno treniranje.

Poslije treninga u prostorijama ATSP-a organizirat će se predavanja o sportskoj prehrani, opremi za trail trčanje, prehrani na utrkama…

Možeš se veseliti i organiziranim zimskim ili ljetnim visinskim pripremama.

Od blagodati zagrebačkog okruženja do lokacija utrka

Lokacije treninga bit će u prirodi, a s obzirom na to da Zagreb okružuju prekrasni parkovi prirode (Medvednica, Žumberak – Samoborsko gorje) i parkovi u samome gradu (Maksimir, Dotrščina), koristit će se upravo te lokacije i njihove staze, za redovne treninge. Treninzi će se prema planu, preko tjedna održavati u Maksimiru ili Dotrščini, a u nedjelju na Sljemenu ili nekoj drugoj dogovorenoj brdskoj lokaciji.

Radi skupljanja iskustva za utrke, trenirat će se i na lokacijama utrka. Jednodnevnim ili dvodnevnim treninzima odradit će se najzahtjevnije dionice ciljanih utrka polaznika – Istra, Učka, Velebit, Gorski Kotar…

STRANICA AKSP

Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz