ZA SVE LJUBITELJE PLIVANJA

Uskoro 18. izdanje Porečkog delfina

Približava se 18. izdanje Porečkog delfina, najvećeg plivačkog sportsko-rekreativnog natjecanja u Hrvatskoj i šire, na kojem se 2. rujna na porečkoj plaži Pical očekuje oko 1.500 sudionika. Posebnost ovog međunarodnog natjecanja u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje Poreč je u tome što se prijaviti i sudjelovati može svatko, svi zaljubljenici u plivanje i vodene sportove ali i vrhunske zabave, koju ova manifestacija svojim natjecateljima i navijačima donosi.

 

Glavni događaji sportsko-rekreativnog dijela manifestacije su svakako rekreativni maraton na 1.500, 3.000 i 5.000 metara gdje svaki sudionik ima slobodu izbora koju će duljinu staze otplivati, te natjecateljski CroCup plivački maraton na 5.000 metara. Staza se nalazi u sjevernom porečkom akvatoriju s pogledom na starogradsku jezgru Poreča, a natjecatelji u rekreativnoj kategoriji mogu plivati s perajama, na luftmadracu, prsno ili leđno, prema vlastitom izboru plivača.

Novitet ovogodišnjeg izdanja Porečkog delfina je dodatni sportski program zabavnog karaktera, ali i sportski izazov za sve zainteresirane. Utrka Australiana je brzinska utrka u kojoj se pliva uzastopno po 25 metara, a iz svake trke uvijek ispada zadnji. Tako se nižu utrke dok ne ostane samo dvoje plivača koji se natječu za pobjedu. Između završetka utrke i sljedećeg starta ne smije proteći više od minute. U Australijani se pliva u muškoj i ženskoj kategoriji. Drugi novitet ovogodišnje manifestacije bit će amaterski vaterpolo turnir. Obje aktivnosti, Australiana i amaterski vaterpolo turnir održat će se u Sport zoni od 13.30 do 17 sati.

USKORO 18. IZDANJE PORECKOG DELFINA (3)

Prijave su otvorene i svi zainteresirani za plivački dio maratona mogu se već sad prijaviti online putem službene web stranice, a plivači s plaćenom kotizacijom dobit će majicu, medalju, obrok te voće i vodu.

Prijaviti se možete i u petak, 1. rujna za vrijeme „Carbo loading party“ programa ili u subotu, 2. rujna direktno na startu. Prijave za Australianu i vaterpolo turnir također se mogu izvršiti 02.09. prije početka navedenog natjecanja.

Na prošlogodišnjem izdanju Delfina sudjelovalo je 1.280 plivačica i plivača iz čak 17 zemalja, među kojima su bili i plivači s Novog Zelanda i Kube. Zbog suradnje s mađarskom županijom Somogy te gradom Siofokom na jezeru Balaton, najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Mađarske. Privučeni izvrsnom organizacijom i posebnošću ovog sportsko-rekreacijskog događaja odaziv je velik i iz drugih susjednih zemalja kao što su Italija, Slovenija,  Austrija čak i Njemačka. Raste i odaziv istarskih plivača te je prošle godine sudjelovalo čak 323 plivačica i plivača iz Istre od ukupno 481 iz Hrvatske.

Grad Poreč je zahvaljujući svom velikom potencijalu postao pravi sportski grad i centar bitnih sportskih događanja koji osim Porečkog delfina ugošćava i niz drugih velikih manifestacija kojima privlači brojne sportaše i rekreativce.

Porečki je delfin plivački izazov za svakoga, a obogaćuje ga nezaboravan boravak u Poreču uz posebne programe za sve posjetitelje. Tome značajno doprinosi podrška partnera i sponzora ove vrijedne manifestacije, Turističke zajednice grada Poreča i Valamar Riviere koji redovito podržavaju vrijedne manifestacije s ciljem razvoja Poreča kao destinacije i promocije sporta i aktivnog stila života.

Novosti uz Porečki delfin saznajte na www.poreckidelfin.com i službenoj Facebook stranici www.facebook.com/poreckidelfin.

USKORO 18. IZDANJE PORECKOG DELFINA (1)

PR članak

- Marketing -

Nema postova za prikaz