SRETNA NOVA U GRADU!

Uspjela premijera DuRun 10K

Prvo izdanje dubrovačke novogodišnje atletske utrke – DuRun10K održano je uz više od 200 prijavljenih trkača iz više od 25 zemalja s četiri kontinenta.

Kada je na Stradunu Zvonik označio 14:00 sati 1. siječnja 2015. godine krenuo je prvi DuRun10K. U vrlo jakoj konkurenciji sveukupni pobjednik bio je mađarski trkač Laszlo Gregor s rezultatom 31:13.95, a kod žena najbrža je bila višestruka hrvatska prvakinja Matea Matošević 36:07.64. Najbrži Hrvat bio je Kristijan Rubinić na četvrtom mjestu, a najbolja hrvatska juniorka Kristina Božić bila je sveukupno druga s novim hrvatskim juniorskim rekordom na 10 km – 37:37.27.

Prije utrke zapaljena je i baklja mira te je u utrci sudjelovao veliki broj trkača iz međunarodne organizacije Peace Run Team. Posebna gošća utrke bila je naša najbolja maratonka Lisa Nemec, koje se pojavila na startu i s obzirom da je prije 15 dana otrčala jaki havajski maraton i tek sada kreće s pripremama za novu sezonu, otrčala je samo prvi dio utrke.

Prve neslužbene rezultate pogledajte na http://www.durun10k.com/rezultat/, a uskoro očekujte opširnije izvješće, galeriju slika i video materijale.

Svima još jednom hvala na dolasku, nadamo se da ste uživali u jedinstvenom ugođaju i vidimo se dogodine!       

 

 

Autor: Robert Franjković

Nema postova za prikaz