100 PLIVAČA I PLIVAČICA

Uspješno održan Croatia OpenWater plivački maraton

Croatia OpenWater plivački maraton izuzetno je uspješno održan 17.08.2013. u Splitu u organizaciji KDP Splita.Pobjednici ovoga plivačkog maratona, s tradicijom dugom 49 godina, svi su sudionici koji su sudjelovali na njemu.

Ukupno je u tri održane utrke sudjelovalo simboličnih 100 plivačica i plivača s tri kontinenta iz 19 zemalja i to: Australija, USA, Rusija, Angola, Velika Britanija, Njemačka, Italija, Francuska, Poljska, Češka, Francuska, Slovačka, Mađarska,Austrija, Albanija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska.

Na prvoj utrci dana za djecu na 500 m nastupilo je 12 djece. Svi su dobili medalje za sudjelovanje i uspjeh. Na drugoj utrci na 2 km nastupilo je 57 natjecatelja, a među njima su bila djeca, amateri i natjecatelji iz policije za IPA prvenstvo policajaca.

Na kraju u najtežoj utrci na 10 km, koja je olimpijska disciplina, nastupilo je 31 plivač i plivačica. Natjecanje je održano na starom otvorenom bazenu “Mornar” i u moru ispred njega što je bio pun pogodak jer su svi sudionici natjecanja oduševljeni ljepotom okoliša plivačke staze kao i odličnom označenosti staze. Kao što su napisali u najpoznatijim svjetskim novinama koje prate daljinsko plivanje: “Kod prvog udaha vidite prekrasna brda Kozjaka, a kod udaha na drugoj strani gledate opuštajuću zelenu šumu Marjana.”.

Pobjednici u glavnoj utrci dana su : Matteo Furlan (ITA)- pobjednik ovogodišnje Univerzijade, a kod žena je pobjednica naša Karla Šitić, trećeplasirana s Univerzijade. Odmah do pobjednika su bili Roko Čopac (CRO) – šesti junior Europe i Lexie Kelly (USA)- plivačica iz svjetskog TOP 10 a treća mjesta su zauzeli Ivan Šitić (CRO)- četvrti junior Europe i Dina Levačić– iz svjetskih TOP 30. Poslije uspješno isplivanih utrka druženje je nastavljeno uz ručak do kasnog popodneva.

Idućih godina organizator planira natjecanje podignuti na sam svjetski vrh kao Svjetski kup ili Europsko prvenstvo za juniore u sklopu kojih će svakako biti održane utrke i za sve ostale koji su i danas nastupili.

REZULTATI  Croatia OpenWater edition 2013

FOTOGRAFIJE

ČLANAK iz The Daily News of Open Water Swimming

 

 

Autor: Denis Špadina

- Marketing -

Nema postova za prikaz