MAKADAM – ŠUMA – JEZERO – ASFALT – GRAD

Utrka NovskaRUN8k – najava

To je ujedno i opis nove adrenalinske utrke u Novskoj koja će se održati 15. kolovoza (blagdan Velike Gospe) sa startom u 18:00 sati duboko u novljanskoj šumi, a sa ciljem na gradskom trgu. Staza je duga 8 km, bogata ju priroda okružuje i blagi je downhill tako da bi moglo biti i mnogo osobnih rekorda.

Natjecatelje sa trga dr. Franje Tuđmana u Novskoj vozi turistički vlakić prema startu koji se nalazi kod Lovačke kuće. Također, na startu je i vrlo kvalitetan izvor pitke vode (Jelenova glava) tako da će okrijepe biti u neograničenim količinama. Trči se kroz šumu makadamom/zemljanom stazom 4 km do novouređenog Novljanskog jezera koje je na pola puta do cilja. Tu ćemo Vam također pripremiti okrijepu a od te točke nastavljate kroz šumu asfaltiranom cestom.

Nakon tri kilometra dolazite do prvih kuća od kojih vas još jedan km dijeli od cilja. Cesta će biti zatvorena za promet. Natjecatelje na cilju dočekuju DJ, voditelji, bit će i bonova za okrijepu, hranu i piće (hint: Karlovačko…) tako da će ekipa koja se voli družiti i nakon utrke doći na svoje.

U pripremi su novčane nagrade, nagrade sportskog karaktera i medalje za natjecatelje.

 

U Novskoj je oduvijek bilo trkača, no nikad utrka. Zbog nepostojanja kluba, ovu veliku odgovornost na sebe je preuzela Udruga mladih u Novskoj koja je imala sluha za trkački vapaj te je organizirala ovaj događaj. Nadamo se da će ga trkači iz klubova i rekreativci prepoznati i pomoći nam svojim odazivom kako bi ova utrka prerasla u događaj tradicionalnog i međunarodnog karaktera.

Sve informacije, on-line prijave su dostupne na internet stranici utrke pa pogledajte, provjerite o čemu se radi i prijavite se.

Možemo se družiti i na facebook stranici.

Super ekipa, odličan provod i zabava su zagarantirani! Vidimo se.

 

 

 

 

 

Autor: Josip Fabijanić

Nema postova za prikaz