FESTIVAL TRČANJA U RIJECI

Utrkom “539 skok” počeo 20. “Homo si teć” festival

Kratko, ali pakleno! Tim su riječima trkači opisali danas održanu utrku Trsatskim stubama “539 skok” kojom je otvoren 20. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć”.

Njih 97 odvažilo se iskušati svoju brzinu i izdržljivost na ovoj jedinstvenoj utrci duljine 493 metra i visinske razlike od 91 metar,  a dobre vremenske prilike pomogle su im u ostvarenju sjajnih rezultata.

Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Paula Tepuš – AK Kvarner (4:19min), Ljubica Tonković – AK Sinj (4:27min) i Veronika Erlić – Ak Kvarner (4:44min), dok su u muškoj konkurenciji titule najbržih ponijeli Matjaž Štanfel – AK Koprivnica (3:08min), Matija Kauzlarić – Ri Run (3:23min) i Romano Polić – AK Kvarner (3:29min). U obje kategorije postavljeni su novi rekordi utrke.

Trčalo se od podnožja stuba na Školjiću do platoa u Ulici Joakima Rakovca na Trsatu, ukupno 539 stepenica, po čemu je utrka i dobila naziv.

A trčali su svi, od djece pa sve do onih u zrelim godinama. Čak 67 godina razlike dijeli najmlađeg i najstarijeg prijavljenog trkača, što je najbolji dokaz kako “Homo si teć” privlači pobornike aktivnog života svih životnih dobi.

Najstariji prijavljeni trkač bio je 71 – godišnji Maks Kosjek, koji je bez problema istrčao ovu zahtjevnu utrku, dok je najmlađi sudionik bio 4 – godišnji Ivan Juričić.

“Homo si teć“ nastavlja se sljedeće subote, 09. travnja utrkom “Molo longo trk” po najpoznatijoj riječkoj šetnici. U velikom finalu, 16. i 17. travnja, na kojem se očekuje 15.000 sudionika, svi će trkači i posjetitelji moći uživati u bogatom programu s čak 6 utrka od kojih treba izdvojiti premijerni 1. riječki maraton.

Više saznajte na www.rijeka.run.

HST_539skok_12

- Marketing -

Nema postova za prikaz