UTRKA ZA UŽITAK

VALAMAR TERRA MAGICA – Dožitive čarobnu Istru s MTB-a!

Rabac, biser Kvarnera, je treću godinu za redom domaćin biciklističke utrke Valamar Terra Magica. Utrka godinama privlači bicikliste, od profesionalaca do rekreativaca na zahtjevne staze istočne obale Istre.

Ovogodišnja utrka dio je rekreativnog kalendara HBS-a, a sastoji se od dvije etape. Sve započinje u subotu 21. 5. kada je na redu Valamar Terra Magica Intro Stage koja će kroz 20 kilometara dugu dionicu upoznati natjecatelje s podlogom i konfiguracijom terena. Start utrke je na moru u Rapcu, a ciljem na najvišoj točki u starom dijelu grada Labina. Da bi okončali etapu, natjecatelji će se morati ispenjati 800 metara visinske razlike na stazi u kojoj se izmjenjuju brze asfalte i makadamske dionice te strme, uske singletrail stazice.

Nedjeljna etapa donosi pravi cross-country maraton u dužini od 65 kilometara i skoro 2000 metara visinske razlike. Na dinamičnoj stazi često se izmjenjuju usponi i spustevi, zemljani i kameni puteljci, spore i brze dionice. Sa startom i ciljem u Rapcu, u trasu maratona uključeni su poznati uspon na Kose (nekadašnja staza za prvenstvo Hrvatske u uphill-u), uspon na Pinetu i spust kroz kamenite ulice starog grada Labina, singletrack-ovi na Gori Glušić, te spust u Uvalu Prtlog. A iz iste se treba i popeti nazad do završnog spusta u cilj u Rapcu.

Svi natjecatelji startaju zajedno, prema rezultatima iz subotnje utrke. Kako bi svima omogućili da završe utrku, bez obzira na njihovu spremu, utrka se može skratiti na dva mjesta, te uspješno završiti dionice utrke od 30, odnosno 50 kilometara. Najkraća dionica namijenjena je rekreativcima, koji će u 30 kilometara staze osjetiti sve čari kao da su na velikom maratonu. Nije nužno startati obje utrke. Koju god stazu da izaberete, ne možete pogriješiti, na svima ćete osjetiti čari istarskog kamena, od širokih makadama do kozjih stazica uz more, sve uz pogled na prekrasne panorame kvarnerskog zaljeva, njegovog mora i otoka.

 

163Where the hills meet the sea – to je Valamar Terra Magica!

Svoj nastup na Valamar Terra Magici najavili su Lenart Noč, slovenski specijalist za maratone, Wouter Cleppe, Belgijanac koji diktira tempo po utrkama na Balkanu, naš stari prijatelj Heinz Verbnjak te prošlogodišnji pobjednik, Manuel Pliem, oba iz Austrije. Ženskoj populaciji se istarski krš još nije uvukao pod kožu, pa se zasad od zvučnih imena najavila samo Veronika Cseh, ponajbolja mađarska mountainbiker-ica. S druge strane velik je odaziv rekreativaca, iz Hrvatske i inozemstva, za koje je ova utrka prvenstveno namjenjena, kako bi i oni manje vješti i spremni osjetili čar utrkivanja u društvu profesionalaca na tehnički zahtjevnoj stazi.

Uz utrku će biti postavljena EXPO zona u kojoj će se moći pronaći asortiman poznatih brendova i distributera. Svoj dolazak najavili su Compressport, Camelbak, Fox, Keindl sport

Prijave za utrku otvorene su do 20. svibnja, no samo prijavljenima do 12. svibnja osiguran je startni paket. Startnina za utrku iznosi 165,00 kuna za oba dana, u što je uključena organizacija utrke, službena feed zona, čip za elektronsko mjerenje vremena, ručak te praktične nagrade za najuspješnije natjecatelje.

Organizaciju zajednički potpisuju Sportbox i SRK Alba što je sigurni jamac kvalitete manifestacije. Pokrovitelji manifestacije su Valamar Hotels&Resorts te Turistička zajednica Labin-Rabac. Domaćin utrke, Valamar Hotels&Resorts, pripremio je povoljne cijene noćenja za sve natjecatelje po veoma povoljnim cijenama.

Rezervirajte 21. i 22. svibnja 2016. u vašim kalendarima i vidimo se u Rapcu!

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVE

 

 

VTM2016_brošura pineta 174 prtlog_livada kosi3 Kosi

- Marketing -

Nema postova za prikaz