VJESNICI PROLJEĆA

VIDEO/FOTO: Varaždinski Sajmeni dani za peticu!

Brdsko biciklistički klub ASI bio je izvrstan domaćin 1. kola Sajmenih dana koji su održani u Varaždinu, u dravskoj šumi i na nasipu.

Lijepo vrijeme vjerojatno je zaslužno za rušenje rekorda – 123 biciklista i biciklistice najveći je broj natjecatelja u petogodišnjem “stažu” ove utrke. Današnje vrijeme bilo je više kasnoproljetno, temperatura preko 20 stupnjeva C, uz povremeno jak vjetar – uglavnom tražio se “bidon više”. Smile

Vozile su se dvije utrke, prvi su startali “fakini” i “fiolice” koji su vozili 3 kruga (oko 15 km) te “flanci“, najmlađi biciklisti, koji su vozili 2 kruga (oko 10 km). U konkurenciji “fakina” najbrži su bili Igor Vlašić (BK DSG), Saša Jeftinić (BK Titan) i Tomislav Vukadin (BK Dugo Selo).

Kod “fiolica” najbrže su bile Jelena Gracin (BK Ciklus), Inga Prekser (PEK “Into the Wild”) i Mirjana Kolac (BK Mura Avantura). Ukupno je nastupilo 11 žena.

Kod najmlađih “flanci” (sam’ nek’ se prime) nastupilo je 8 bicikista i samo jedna biciklistica. Najbrži su bili Filip Pentek (BK Lastavica), Simon Mirkoci (BK Lastavica) i Timotej Kocen (BK Mura Avantura), a mlada dama koja je spasila čast ženskog roda zove se Kristina Muraja (BK Lastavica).

Nakon završetka “male” utrke red je došao na prave momke – 35 “fiškala” krenulo je sa starta na trideset kilometarsku vožnju preko hupsera, zavoja i dravskim nasipom. Šest krugova nije malo ni najspremnijima, a neki su i danas krivili svoju mogućnost procjene i pogrešno izabranu disciplinu (auuu trebao sam na kraću utrku).

Ovdje smo imali priliku vidjeti i jednog od naših najboljih brdskih biciklista, Filipa Turka (BBK Šišmiš), koji je uvjerljivo pobijedio. Vodio je od početka utrke, a završio ju je tri minute prije drugog, Tomislava Katalenića (KK Jastrebarsko). Treći je ciljem prošao Mitja Rok (KK Pantal).

Evo što nam je izjavio Filip Turk o današnjoj utrci:

“Zadovoljan sam današnjim rezultatom, bila mi je ovo više trening utrka, ali prva u sezoni. Staza je u usporedbi s drugim cross country stazama lagana, bez uspona, osim puno tehničkih dijelova. Idući tjedan nastupit ću u Austriji na međunarodnoj C1 utrci “.

Čestitamo svima koji su nastupili, Sajmeni dani nastavljaju se već iduću nedjelju na poznatoj stazi u Sv. Martinu na Muri.

Rezultati na stranici BBK ASI Varaždin.

 

 

 

Autor: 3 sporta; Foto: Jagoda Goršić, Marko Duspara

Nema postova za prikaz