XCO NACIONALNO PRVENSTVO

XC Nad Toplicaj Sveti Martin na Muri 2011.

U nedjelju, 17. srpnja 2011. vožene su utrke Nacionalnog prvenstva Hrvatske u brdskom biciklizmu za 2011. Organizator utrke bio je Biciklistički klub Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri, a natjecanja su se odvijala na klupskoj stazi „Nad Toplicaj“ u mjestu Toplice Sveti Martin.

 

Na nacionalnom prvenstvu olimpijske cross country discipline (XCO) sudjelovalo je stotrideset i dvoje natjecatelja (132) u dvanaest kategorija (12): Početnici A, Početnici B, Rekreativci, Sport, Veterani A, B i C, Kadeti, Juniori, Elite Žene te Elite M i U23.

Utrku su nadzirali suci HBS-a na čelu s Glavnim sucem utrke Ivom Rilovićem, a brigu oko mjerenja vremena preuzela je „Tajming služba“ sa svojim specijaliziranim uređajima.  Na utrci je bilo angažirano tridesetak redara oko staze uglavnom članova Mure Avanture, ekipa Hitne medicinske pomoći, kao i vatrogasna jedinica DVD-a Sveti Martin na Muri.

U kategoriji Početnici do 13 prvo mjesto osvojio je Karlo Brajković iz BK MTB Istra Pazin, drugi je bio Roko Fržop iz BBK Orlov krug, a treći Nino Ivaninić iz BK MTB Istra Pazin.

U kategoriji Početnici do 15 prvo mjesto osvojio je David Ferenčić iz BK Meridijana Kamen, drugi je bio Tonko Čičin Šain iz BBK Orlov krug, a treći Toni Šujević iz BBK Istra bike.

U kategoriji Veterani A prvo mjesto osvojio je Sanjin Weiss iz BK Crikvenica, drugo Dalibor Babić iz BK Buzet, a treće Krešimir Franić iz BK Opatija 2010.

U kategoriji Veterani B prvo mjesto osvojio je Saša Javorović iz BGK Tuškanac , drugo Veljko Brajković iz BK MTB Istra Pazin, a treće Joško Fržop iz BBK Orlov krug.

 

U kategoriji Veterani C prvo mjesto osvojio je Richard Podsednik iz BGK Tuškanac, drugo Darko Fojs iz BK Dinamo, a treće Željko Žagar iz BGK Tuškanac.

U kategoriji Kadeti prvo mjesto osvojio je Alen Tomašev iz BK Opatija 2010, drugo Krešimir Banović iz BK Luks Racing, a treće Sandi Bažon iz BK MTB Istra Pazin.

U kategoriji Sport prvo mjesto osvojio je Tomislav Katalenić iz KK Jastrebarsko, drugo Ivica Mezak iz BK Maraton, a treće Goran Đurić iz KK Jastrebarsko.

U kategoriji Rekreativci prvo mjesto osvojio je Đenis Čanjevac iz BBK Orlov krug, drugo Antonijo Erceg također iz BBK Orlov krug, a treće Robert Šandl iz BK Crikvenica.

U kategoriji Juniori prvo mjesto osvojio je Robi Šujević iz BBK Istra bike, drugo Petar Vuković iz BK Buzet, a treće Paolo Rigo iz BGK Tuškanac.

U kategoriji Elite Žene najbolja je bila Andrea Kiršić iz BGK Tuškanac, drugo mjesto osvojila je Antonela Ferenčić iz BK Meridiana Kamen, a treće Tea Mavrić iz BK Crikvenica.

U kategoriji Elite (+ U23), pobjedio je Filip Turk iz BBK Šišmiš Samobor, drugo mjesto zauzeo je Zvonimir Pokupec iz BK Ciklus, a treće Sanjin Sirotić iz BGK Tuškanac.

Na završnoj svečanosti proglašeni su Prvaci Hrvatske za pojedine kategorije te su podijeljene medalje organizatora i HBS-a, te nagrade koje je osigurao BK Mura Avantura. Svoj doprinos proglašenju dali su  Franjo Makovec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri i prof. Petar Novački, predsjednik Skupštine Međimurske županije, tamburaši HKUU Sveti Martin, hostese, te voditeljica programa Kristina Vožar.

 

Rezultati_xco_np.pdf

Autor: BK Mura Avantura

Nema postova za prikaz