MTB BICIKLIZAM I CROSS DUATLON

Završena bicikistička i duatlon \”Berek liga\” Prelog

U subotu, 15.10. po lijepom, sunčanom i malo prohladnom jesenskom danu 18 seniora i 7 juniora našlo se na startu posljednjeg kola megapopularne biciklističke i duatlon lige u organizaciji BK Prelog.

Iako se očekivala malo ležernija vožnja svih sudionika zbog činjenice da je sezona biciklizma na samom izmaku i što se poredak više-manje već znao, svi sudionici su dali svoj maksimum i dostojanstvenim i borbenim vožnjama uljepšali zadnje kolo.

U finalnom kolu pobjedu je odnio sve bolji vozač domaćeg kluba Valentino Mišić ispred Velimira Čonkaša i Vladimira Hunjaka, također članova domaćeg kluba. Četvrto mjesto zauzeo je Dino Slatki iz Ludbrega koji vozi za BK Maraton iz Novog Marofa. U juniorskom dijelu pobjedu je uzeo također sve bolji član domaćeg kluba Damjan Mikec ispred Marcela Roba, člana BK Muraavantura i Stjepana Hunjaka iz domaćeg kluba. Žene su odlučile propustiti ovo kolo te sudjelovati kao navijačice.

U Berektlonu (cross duatlonu) je pobjedio Vladimir Hunjak ispred Dine Slatkog i Velimira Čonkaša. Ukupni pobjednici lige tako su postali Dino Slatki, Vladimir Hunjak i Velimir Čonkaš u seniorskoj konkurenciji, Damjan Mikec, Marcel Rob i Stjepan Hunjak u juniorskoj konkurenciji te Monika Ludaš i Valentina Blagus u ženskoj konkurenciji. Pobjednici Berektlona su postali Vladimir Hunjak, Velimir Čonkaš i Matija Šimunić. Nakon utrke uslijedio je skromni domjenak i podjela pehara pobjednicima  u pizzeriji Fat Boy u Prelogu.

I na kraju da se malo osvrnem na kompletnu ligu od početka. Ligu je vozilo ukupno 46 vozača u seniorskoj konkurenciji, 8 juniora i 2 žene, a u berektlonu je sudjelovalo 6 vozača/trkača. Brojke možda nisu posebno impresivne, ali u ovoj našoj sredini gdje je biciklizam tek počeo dobivati na popularnosti taj broj je nada i dokaz da su mladi ljudi počeli misliti na svoje zdravlje jer se u svakom kolu broj natjecatelja povećavao.

Sudjelovali su osim domaćih vozača članovi BK Čakovca, BK Corner Boys iz Goričana, BK Muraavanture iz Sv.Martina, BBK Asi iz Varaždina, BK Maraton iz Novog Marofa, TK Međimurja, TK 042 iz Varaždina. S punim pravom mogu reći da je ova naša XC liga najmasovnija xc liga na području Međimurja ali i šire i da je  bila pravi BIG BANG što se tiče popularnosti biciklizma u našem kraju. Ponosno mogu reći da smo postali popularniji i od nogometa. BK Prelog želi izraziti zahvalu svim natjecateljima i nadam se da ćemo se dogodine na startu nove sezone opet vidjeti i to u još većem broju.

Autor: Matija Šimunić; foto: BK Prelog,

Nema postova za prikaz