SVEUKUPNO 44 NATJECATELJA

Završila 2. sezona Duatlon lige Aquacity

Po neobično lijepom vremenu za ovo doba godine u srijedu je na prostorima oko Aquacitya završila i 2. Duatlon liga koju je organizirao Triatlon klub 042.

Ovogodišnje izdanje duatlon lige koja se sastojala od proljetnog i jesenskog djela bila je dobro posjećeno (oko 20 natjecatelja po kolu), iako duatlon nije još uhvatio nekih dubljih korIjena u našem podneblju.  Liga je ustvari bila kao neko prošireno prvenstvo kluba, jer je više od polovine takmičara dolazilo baš iz domaćeg kluba, s par izuzetaka kao što su simpatična obitelj Burek iz TK Hidraulika Kurelja, par izleta članova  TK Međimurje (osim naravno najredovitijeg Jurice Cvjetka) i nekoliko individualnih nastupa iz bliže okolice (dečki iz Preloga).

Ali to ne znači da je bilo nezanimljivo, dapače svaka je utrka bila “na nož” i nisu se štedjeli bicikli i noge – bilo je stvarno par odličnih utrka koje su se rješavale u samom finišu, priredili smo  i dva krono-duatlona na kojima su neki natjecatelji stvarno dali sve od sebe i gdje se bicikl vozio preko 40 km/h u prosjeku. Vremenski uvjeti su nam ove godine išli na ruku  pa s te strane nismo imali nikakvih problema kao lani kada nam je pljusak prekinuo jedno kolo.

Zadnje kolo lige završilo je pobjedom Adama Rožmarića, juniora iz TK 042 koji je postigao odlično vrijeme od 1:04:00, drugi je ciljem  prošao naš član iz Zagreba Mladen Meštrović s vremenom od 1:05:00, dok je treći bio također član našeg kluba Vanja Canjuga s 1:06:06. Treba spomenuti i ostale koji su baš u zadnjem kolu vjerojatno zbog odličnih vremenskih uvjeta skoro svi postigli svoja najbolja vremena sezone.

Tako je bilo i kod žena, gdje je novopečena duatlonka ujedno i članica našeg kluba Jelena Sekelj postavila najbolje vrijeme sezone među ženama pobjedivši sa 1:16:48, druga je bila Karla Čović također iz TK 042 s 1:25:59, dok je treća ciljem prošla Jasmina Burek iz TK Hidraulika Kurelja s rezultatom 1:26:15.

U supersprintu pobjedio je ovaj put Teodor Pichler iz TK Varaždin ispred simpatičnog bračnog para SabljakMilivoja i Ornelle.

Ukupni pobjednik lige u sprint duatlonu kod muškaraca  je Vanja Canjuga koji je osvojio 520,32 boda – treba napomenuti da je Canjuga i ovogodišnji rekorder staze kada je u drugom proljetnom kolu postigao rezultat od 1:03 :45, drugo mjesto osvojio je Mladen Meštrović – Meštar koji je osvojio 512,43 boda, a u drugom krono-duatlonu sezone (21 km bicikl+5 km trčanje) postavio i rekord staze sa 52:36, treće mjesto je osvojio Marijan Stepan s 461,38 bodova, inače sva trojica članovi TK 042.   Mislim da je ovo dovoljan razlog da sljedeće godine na ligi vidimo i malo više članova iz prijateljskog nam TK Međimurja, tim više što je među prvih deset samo jedan njihov član (Jurica Cvjetko na 7. mjestu) i uz iznimku Nine Bureka iz Kurelje svi ostali su članovi TK 042 Varaždin.

Kod žena u sprintu duatlonu pobijedila je Karla Čović s 499,31 bodom,  ispred  Jasmine Burek iz TK Hidraulika Kurelja koja je osvojila 439,68 i to su jedine dvije takmičarke koje su uspjele ostvarit normu. Rekorde su ostvarile Jelena Sekelj s 1:16:48 u zadnjem kolu i Sanja Begović Geceg  koja nas je počastila nastupom u drugom krono duatlonu kada je postigla respektabilnih 56:41.

Supersprint duatlon je ove godine bio priča za sebe, jer su se tokom cijele sezone u njemu natjecali samo (uz tu i tamo pojedinačnih nastupa nekolicine juniora) bračni par SabljakMilivoj i Ornella. Iako je Ornella na proljeće bila malo ispred supruga, u drugom djelu sezone je Milivoj pokazao bolju formu i uspio odnijeti ukupnu pobjedu ispred supruge. Njih dvoje su i jedini imali normu koja je potrebna za ukupni plasman.

Za kraj još malo statistike: u sedam kola (4 na proljeće i 3 na jesen) ukupno se natjecalo  44 takmičara, u sprint duatlonu 34 (27 muških i 7 žena) , u supersprint duatlonu 10 natjecatelja (8 muškaraca i 2 žene), oni su u tih sedam kola ostvarili 144 pojedinačna nastupa. Najviše nas je bilo u drugom proljetnom kolu kada se na startu našlo 25 natjecatelja, a prosjek svih kola je bio 20 ljudi po kolu.

Proglašenje pobjednika će vjerojatno biti kada i proglašenje Ultra lige, o tome ćete biti obavješteni na vrijeme.

I to bi bilo to, još jednom zahvaljujem svima koji su nas ove godine počastili svojim prisustvom, a isto tako zahvalio bih i svima koji su svojim radom pomogli da se ova liga održi.

VIDIMO SE DOGODINE!!!!


Rezultati 7. kola

Ukupni poredak

Ukupni poredak po kategorijama

Autor: Ladislav Gregorinčić – TK 042 Varaždin

Nema postova za prikaz