NEOBIČNI DUATLON BEZ PROBLEMA

Završio proljetni dio Duatlon lige Aquacity

Jučer je na dobro poznatoj stazi na sportsko-rekreativnom centru Aquacity u Varaždinu održano zadnje proljetno kolo Duatlon lige koju drugu godinu zaredom organizira Triatlon klub 042 Varaždin.

Organizatori su odlučili da će ovo zadnje kolo duatlona prije ljetne, triatlon stanke biti malo drugačije od ostalih u kojima se natjecanja odvijaju u sprint i supersprint duatlonu. Zato je dogovoreno da će ovo kolo imati karakter “neobičnog” duatlona.

Natjecatelji su startali tzv. letećim startom na biciklima, u sprint utrci na 20 km (3 kruga), a u supersprintu 14 km (2 kruga). Bila je ovo idealna prilika lošijim biciklistima da se malo pomognu zavjetrinom onih boljih. Iako je prije starta vladala mala nervoza zbog zajedničkog kretanja biciklima sve je prošlo u najboljem redu.

Već nakon prvog kruga odvoženog u grupi na prvo se mjesto probio Vanja Canjuga koji je u biciklističkoj dionici stekao prednost koju se sačuvao do cilja. Ostali su duatlonci uglavnom vozili u grupama, a bilo je i solo “igrača”.

Nakon odvožene biciklističke dionice natjecatelji su krenuli na trčanje – na sprint utrci 5 km, a na supersprintu 2.5 km. Na kraju je kod muškaraca nakon Vanje Canjuge (TK 042) drugo mjesto zauzeo Branimir Lodeta (TK Međimurje), a treće Marijan Stepan (ind.). Kod žena je najbrža bila Katarina Nestić (TK Međimurje) ispred Karle Čović (TK 042).

U supersprintu su pobjedu odnijeli Ornella i Milivoj Sabljak koji na “montićima” odrađuju ovogodišnji duatlon.

No ono što najviše veseli na ovoj utrci bila je mala “ekspedicija” obitelji Burek iz Stubice (TK H. Kurelja) koji su postali redoviti gosti na Duatlonu ligi u Varaždinu. Osim mame Jasmine i tate Nine, jučer je supersprint “odradio” desetogodišnji Tin Burek koji je hrabro odvozio 14 km i otrčao 2.5 km. Podršku im je svima davala i Tinova mlađa sestrica.

Bravo!

Rezultati 4. kola

Ukupni poredak nakon proljetnog dijela ligeAutor: 3 sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz