KIŠA I ZAHTJEVNA STAZA

ZIMSKA LIGA – Klasični Buzet se vratio

Vožnja oko starog grada Buzeta je klasik u zimskoj ligi, međutim staza je takva da ulijeva strahopoštovanje među vozačima. Domaćini iz BK Buzeta stazu su vrhunski pripremili i nije bila različita od prijašnjih godina, nekoliko kratkih spusteva i uspona i prolazi kroz gradske ulice čine ju posebnom.

 

Nažalost loša prognoza i kiša koja je padala u subotu stazu su učinile još težom, ali ipak se četrdesetak hrabrih našlo na startu ovog klasika. Tokom utrke vozači su nekoliko puta prošli različite uvjete pa je kišica cijelo vrijeme čekala iza ugla i taman kada bi se malo osušili lagano ih polila, ali svejedno su svi uživali i cijeli došli do kraja uz navijanje brojne publike.

Sandi Bažon je nakon kratke pauze vratio se na staze zimske lige i odmah pokazao da se na njega treba uvijek računati, a čak sedam krugova je vodio ispred Dalibora Babića i Martina Ločnikara.

Foto: BK Buzet
Foto: BK Buzet

Najbrži kadet dana bio je mladi Lovro Matek (BK Zadar), Igor Stančić (KBBXS Adrenalina) je pobjednik u kategoriji Juniora dok Sandi Bažon (BBK Grožnjan) bio je najbrži senior. Kod Master A je Dalibor Babić (BK Buzet) završio na najvišoj stepenici kao i Bojan Ločnikar (Bikerepublic) u Masterima B.

Najbrža seniorka bila Andrea Kiršić (BGK Tuškanac) ugodno iznenađenje za sve ljubitelje MTB-a. Erik Vorkapić (BK Grobnik) pobjednik je u kategoriji do 13 godina kao i Filip Zupanič (KD Melamin) kod mladića do 15. godine. U kategoriji e-bike Davor Davide je bio jedini natjecatelj dana.

U prvoj utrci dana na kraćoj stazi gdje su snage odmjerili mlađi bikeri pobjedu je osvojio na svom prvom nastupu sa samo 4 godine Timon Bobolanović u kategoriji U7, dok je mladi Marko Turčić (BBK Grožnjan) bio najbrži u kategoriji U11.

Buzet VELIKI OK_ukupno_-_Finisher_List

Buzet VELIKI OK_kategorije_-_sve (2)

Buzet KLINCI OK_kategorije

Foto: Nevenka Zajc Medica
Foto: Nevenka Zajc Medica

Manuel Vigini
Naslovna fotografija: Dejan Hren

- Marketing -

Nema postova za prikaz