Home Trčanje Najave EUROPEAN ATHLETICS: Dubrovački polumaraton je utrka s 5 zvjezdica!

STRADUN TE ZOVE!
EUROPEAN ATHLETICS: Dubrovački polumaraton je utrka s 5 zvjezdica!

281
0

European Athletics, krovna udruga atletike u Europi, u jednom dijelu svojeg djelovanja brine i o cestovnim utrkama. U suradnji s vodećim ekspertima izvanstadionskog trčanja, razvili su sustav sigurnosti i kvalitete za velike cestovne utrke.

U kalendaru za 2016. godinu trenutno ima gotovo 150 utrka diljem Europe, a od utrka u Hrvatskoj za sad je samo Dubrovački polumaraton, koji ima najvišu ocjenu – 5 zvjezdica. European Athletics dodjeljuje zvjezdice prema standardima koje utrka zadovoljava, pa tako utrka može dobiti jednu, tri ili pet zvjezdica. Najvišu ocjenu dobivaju samo utrke najvišeg ranga koje trkačicama i trkačima nude sve ono što im je potrebno – od kvalitetnog sustava prijava, preuzimanja startnih brojeva, sigurnosti na utrci, mjerenja vremena, okrepe… pa sve do kvalitetnog medijskog praćenja nakon utrke.

NW_MgDirekt1

Sve ove standarde zadovoljava Dubrovački polumaraton, koji se ove godine održava po drugi put. Najvišu ocjenu dobilo je već prvo izdanje utrke – predani organizatori iz Dubrovačkog saveza športova, pod vodstvom vaterpolskog olimpijca Alena Boškovića, uspjeli su već na prvom Dubrovačkom polumaratonu ponuditi sve što trkačice i trkači mogu poželjeti.

Utrka se održava na Međunarodni praznik rada, u nedjelju 1. svibnja 2016. Može se trčati polumaraton ili humanitarna utrka na 5 km, a start i cilj obje utrke je na dubrovačkom Stradunu. Za polumaraton je već prijavljeno više od 300 trkačica i trkača iz čak 27 zemalja. Dan radnije održava se atraktivna utrka zidinama dubrovačkog starog grada.

Kako bi troškovi boravka u Dubrovniku bili što manji, organizator se u suradnji s tvrtkom Valamar hoteli i ljetovališta pobrinuo za povoljne cijene smještaja – boravak u dvokrevetnoj sobi možete rezervirati za samo 29 € dnevno po osobi (oko 220 kn).

Organizatori iz Dubrovačkog saveza športova i ovaj će put sudionicima polumaratona dati bogat paket – sportsku majicu, sportsku vrećicu, okrjepu, Pasta Party kupon, ulaznicu za Dubrovačke zidine, ulaznicu za gradske muzeje, a svi koji prođu ciljem dobit će predivnu učesničku medalju. Vrijednost ovog paketa daleko nadmašuje cijenu startnine!

Dođite u Dubrovnik, provedite lijep proljetni vikend u društvu trkačica i trkača iz cijelog svijeta i istrčite neku od utrka!

Službena stranica Dubrovačkog polumaratona

Stranica utrke na 5 km

Više informacija o povoljnom smještaju u Dubrovniku pročitajte ovdje.

Foto galerija od prošle godine

Najavni video:

Autor: Promo

(281)

Vrijedi pročitati