Home Biciklizam [FOTO] Počeo RAAM – Hrvatska prvi put sa svojim predstavnikom

10.06.2014. Ocean Side USA
[FOTO] Počeo RAAM – Hrvatska prvi put sa svojim predstavnikom

48
0

Race Across Amerika svoje je prvo izdanje imala 1982. godine kada su četvorica biciklista krenuli s naumom da prevezu dionicu od zapadne obale, od Los Angelesa do zapadne obale i Empire State Buildinga u New Yorku, ukupno oko 5.000 km.

NW_MgSportSprej_1

Već te prve godine utrka je privukla veliku pažnju američke jasnosti, ponajviše zbog toga jer ju je pratio prijenos nacionalne televizije. 1992. godine vozači su počeli voziti u pratnji timova, a kasnije omogućavanje “štafeta”, učinilo je ovu epsku utrku dostupnu svakom malo ozbiljnijem biciklistu. Ovogodišnje izdanje je 33 u povijesti ove utrke.

Utrka je imala mnoge nevjerojatne trenutke, pobjede u “foto-finišu”, mnoga odustajanja od iscrpljenosti i nespavanja… Zauvijek je u njezinu povijest upisan Jure Robič, slovenski ultra-biciklist koji je na RAAM-u pobijedio čak pet puta!

Već dosta dugo najavljuje se i prvi hrvatski predstavnik, ali zbog velikih troškova do sada to nitko nije ostvario. Ares Buršić već je prošle godine trebao nastupiti, ali morao je čekati do – jučer.

Evo što nam javlja Roberto Setnik, koji će nas iz dana u dan izvještavati o Aresovom napretku:

– Danas točno u podne na samoj obali u Ocean sideu ceremonijom je obilježen start utrke Race Across West i Race Across America. Prvo su startali natjecatelji na utrci RAW, koja je osjetno kraća od RAAM-a, ali nama je zanimljiva zbog nastupa slovenskog ultrabicikliste

Marka Baloha koji je jedan od favorita. Na RAAM-u se starta kronometarski, jedan po jedan. Ares je startao u 13:08 po pacifičkom vremenu.

Puno sreće Aresu i njegovom timu!

 

Live praćenje natjecatelja

 

 

Autor: 3sporta / Roberto Setnik

(48)

Vrijedi pročitati