Drugim Jadranovim plivačkim maratonom počeo Cro Cup

Jučerašnjim natjecanjem na platou ispred bazena PK Jadran na splitskom Zvončacu, započela je ovogodišnja sezona CRO CUP-a, Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju. Natjecanje se sastojalo od dvije utrke. Prvi su na stazu izašli plivačice i plivači na 1000m, a nakon njih, u glavnoj utrci, i natjecatelji na 5000 metara.

 

Zbog vremenskih neprilika, odnosno jakog vjetra koji je otrgnuo okretne bove, natjecatelji u glavnoj utrci su mjesto planiranih 5000 metara, otplivali više od 6200 metara.

U glavnoj utrci nastupilo je 20 plivačica i 51 plivač, dok je u utrci na 1000 metara plivalo 16 plivačica i 41 plivač.

Na 1000 metara u muškoj konkurenciji najbrži bio trojac iz Plivačkog kluba Jadran, organizatora ovog natjecanja. Do prvog mjesta doplivao je Ante Lučev, drugi je bio Nikola Tafra, a treći Marko Dominović. Kod djevojaka na stazi dugoj 1000 metara pobjedu je odnijela Nejla Karić iz BIH ispred Ane Grgić, dok je treća bila Jadranova plivačica Ela Karakaš.

U glavnoj utrci dana pobjedu je odnio Filip Husnjak iz KDPSR Poreč, a rame uz rame s njim je u cilj ušla i pobjednica u ženskoj konkurenciji Pippa Shuttleworth iz Ujedinjenog kraljevstva. Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Petru Matiću iz KDP Split i Leonu Martinjašu iz KDP Primorje, dok je kod djevojaka drugo mjesto pripalo Antoniji Buličić iz KDP Split, a treće još jednoj predstavnici Ujedinjenog kraljevstva Amber Hughes.

Glavnu utrku je završilo ukupno 19 plivačica i 44 plivača.

Najbolje plivačice i plivači

 

Nakon proglašenja najboljih u današnjoj utrci, Hrvatski savez daljinskog plivanja dodjelio je priznanja najboljim i najperspektivnijim plivačicama i plivačima u 2016. Najperspektivnija plivačica je Antonia Buličić (KDP Split), najperspektivniji plivač Edi Hadžić (KDPSR POREČ), dok su najbolji u 2016. godini bili Karla Šitić i Duje Milan (oboje KDP Split)

 

PIŠE: KREŠIMIR BOŠKOVIĆ

Nema postova za prikaz