SNIJEG NE POSUSTAJE

[FOTO] U Toplicama sv. Martin održano snježno 2. kolo „Sajmenih dana“

Nakon otkazivanja prvog kola brdsko biciklističke lige sjeverozapadne Hrvatske “Sajmeni dani”, koje se trebalo održati u Varaždinu, liga je krenula ove nedjelje. Organizator drugog kola bio je biciklistički klub “Mura avantura” iz Svetog Martina na Muri.

Iako je prvo kolo bilo odgođeno zbog snijega, ni vikend kasnije vremenski uvjeti  nisu bili puno bolji što je značajno utjecalo na broj natjecatelja. Na startu se pojavilo 10 vozača u Sport kategoriji, 25 u kategoriji Rekreativac, 4 početnika i 2 žene. Utrke su bile popraćene snježnim padalinama, a XC staza „Nad Toplicaj“ bila je pokrivena s pet centimetara snijega. Na stazi su vladali teški uvjeti , te je odlukom organizatora vožena skraćena staza u dužini od oko 2,5 kilometara.

Početnici su vozili Junior stazu. U napetoj utrci, pobjedu je odnio Timotej Kocen, , drugi je bio Stjepan Hunjak, a treći  Matija Trstenjak, sva trojica  iz domaćeg BK „Mura avantura – Huni racing team-a“.

Žene i rekreativci vozili su 4 kruga po skraćenoj stazi. Pobjednica u ženskoj kategoriji bila  je Mirjana Kolac, članica BK „Mura avantura – Huni racing team-a“ a druga je bila Monika Ludaš iz BK „Čakovec“.

U kategoriji rekreativaca, veliko iznenađenje priredio je Dragan Mihalec, član BK „Čakovec“, pobjedivši ispred individualca Dubravka Severa i Maria Meštrića, člana BK „Maraton“ iz Novog Marofa.

Vozači u kategoriji Sport vozili su 5 krugova po već uništenoj i razrovanoj stazi, a najbolje se u takvim uvjetima snašao prekaljeni brdski biciklist Zvonimir Pokupec iz BK „Ciklus“ Zagreb, pobijedivši ispred Velimira Čonkaša iz BK „Mura avantura – Huni racing team-a“ i Maria Tašića iz BK „Dugo Selo“.

Biciklistički klub „Mura avantura“ upućuje iskrene čestitke svim hrabrim brdskim biciklistima koji su sudjelovali na 2. kolu lige ,te  pokazali da je ljubav prema ovom sportu jača od snijega, hladnoće i blata! 
Autor: Mura Avantura / foto: Predrag Trstenjak

Nema postova za prikaz