PRVI KORACI U MJESECU ZALJUBLJENIH

Hrvatska jedva dočekala utrke – od Marjan Traila na jugu, preko “zaljubljene“ prijestolnice do Neptun Traila na istoku

Protekli je vikend pravi pokazatelj da se nova sezona trčanja pošteno zahuktava, te smo već sad imali  pristojan broj utrka diljem zemlje. Kako smo ušli u mjesec zaljubljenih, za početak ćemo izdvojiti pravu zaljubljenu utrku ZagrebLove.Run koja se trčala na zagrebačkom Jarunu.

 

Ljubav nema granica

Kako je u raspisu naglašeno, ova je utrka za zaljubljene ili one koji će se tek zaljubiti. Ili, pak, neće ali vole trčati. Na njoj su trčali sudionici svih veličina i oblika – od onih najmanjih do onih najvećih i/ili u najboljim godinama, od samaca do zaljubljenih ili prijateljskih parova. Bilo kako bilo, događaj je, unatoč tmurnom i hladnom vremenu, održan u toplom i vedrom ozračju pod motom “Ljubav nema granica“, a na udaljenosti od pet kilometara natjecali su se najbolji u pojedinačnoj muškoj te ženskoj konkurenciji, ali i parovi – muško-ženski, muško-muški i žensko-ženski.

Od 131 muškarca, najbrži je bio Filip Filošević koji je svojih pet kilometara završio za 16:18 minuta, dok je prvoj ženi među njih 168, Ani Štefulj trebalo 18:02 minuta. Među 65 muško-ženskih parova prvi je bio “In love with bacon“ koji su činili Krešimir Balaško (drugi muškarac) i Anda Tomaš (treća žena). Od 17 žensko-ženskih parova najbolje su bile “P&Ž“, poimence Željka Šaban Miličić (druga žena) i Paola Horvat. Muško-muški parovi bili su nešto sramežljiviji pa ih je bilo tek sedam. Najbolji među njima bio je tim „Lukas i Filip“, konkretno prvak Filip Filošević te Lukas Padmosoekarto.

Foto: Zdravko Stefanovski
Foto: Zdravko Stefanovski
Foto: Zdravko Stefanovski

Osim toplog čaja, i još jednog veljačkog odnosno pokladnog simbola – krafni, natjecatelje su u cilju dočekale sudioničke medalje u obliku srca te ljubavne šalice u vidu medalja oko vrata. Kompletne rezultate potražite na Facebooku.

 

Gibanje na Marjanu u ritmu Dina

U subotu je započela nova Dalmatinska Trail Liga s Marjan Trailom kao prvim kolom, ali i posljednjim kolom Strka Mini Trail Lige. Na utrci je nastupilo rekordnih 350 natjecatelja, raspodijeljenih na 22 kilometra kategorije “Jače Manijače” te 10 kilometara kategorije “Gibajmo se” – inspiriranima stihovima nezaboravljenog Splićanina Dine Dvornika. Pobjedu na dužoj utrci odnio je domaći Marin Koceić s vremenom 2:10 sata. U sprint finišu Nikola Malenica prestigao je Marinka Duku i osvojio drugo mjesto. Među ženama, Eva Tušar Suhadolc iz Slovenije slavila je pobjedu s vremenom od 2:32 sata, dok je drugoplasirana Kanađanka Kristen Walters, a treće mjesto osvaja Zrinka Deur Šarić.

Na kraćoj utrci slavio je Slovenac Matija Meden s vremenom od 52:31 minute, ispred Ivana Brčića i Andrije Savića, dok se kod žena na najviše postolje popela Poljakinja Sabina Rzepka nakon 1:05 sata na stazi, a za njom slijede Jadranke Žilić i domaća Dobrila Dujišin. Na ovoj utrci nastupili su natjecatelji čak iz 10 država, a ovdje su i kompletni rezultati.

Foto: Dalmatinska Trail Liga
Foto: Dalmatinska Trail Liga
Foto: Dalmatinska Trail Liga
Foto: Dalmatinska Trail Liga

Što se tiče završene Strka Mini Trail Lige, i na njoj je ukupni pobjednik Marin Koceić, dok je među ženama na postolju završila Anemarija Rajčić.

 

Slijedeći Dravu kroz blato osječkog kraja

Osječki Pampas drugu je godinu zaredom uspješno ugostio 200-tinjak trkačica i trkača, te njihovih ljubimaca na Neptun Trailu u organizaciji SRK-a Žuti šešir. Utrka je održana kao prvo kolo Slavonsko-baranjske Trail Lige te drugo kolo Canicross Croatia trail lige. Trkači koji su išli u društvu svojih psećih prijatelja, natjecali su se na stazi dužine šest kilometara. Konkurenciju su činila 32 ljudsko-pseća para, i to vrlo tijesnu jer je prvih 15-ak u cilj stiglo unutar dvije-tri minute. Prvu poziciju osvojile su Irena Smojver i njena ptičarka Harley, a unutar nekoliko sekundi slijede ju Jelena Slijepčević i Sendi Štrbac.

Na kraćoj stazi od 12 kilometara, među muškarcima slavili su Branimir Ljutak, potom Vedran Jasenović i Matko Bednjanec. Od žena, kao pobjednica izdvojila se Maja Urban, drugu poziciju zauzima Sandra Privšek, a treću Marijana Švajda.

Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek
Foto: Romano Kraštek

 

Dugu stazu odnosno njen 21 kilometar blatne “singlice“ uz tok Drave, prvi osvaja Antonio Arbanas. S njim u “fotofinišu“, prvu poziciju gubi Damir Kligl, dok treći muškarac Marko Ljevar zapravo završava kao četvrti ukupno.

Naime, dvije sekunde prije njega, u cilj utrčava prva žena Ines Jozić. Kao druga i treća, utrku završavaju Mateja Kožić i Maja Domnjak-Lelić. Ukupni rezultati mogu se pronaći na službenoj stranici.

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz