Kajkavijana 2015: Počele prijave za najljepšu biciklističku utrku u Hrvatskoj!

Kajkavijana, popularna i jedinstvena brdsko-biciklistička utrka, startat će točno u ponoć u petak 20. lipnja u Varaždinu, a upravo su u tijeku prijave. Prijaviti se možete do 15. lipnja, a ukoliko se prijavite do 25. svibnja, startnina je jeftinija.

Za one koji nisu upoznati s utrkom, Kajkavijanu organizira varaždinski Brdsko-biciklistički klub Asi, a na ovoj posebnoj utrci prolazi se preko svih najljepših brda i planina sjeverozapadne Hrvatske (Ivanščica, Ravna Gora, Strahinjšćica, Medvednica) te se vraća u Varaždin.

Trasa Kajkavijane duga je 250 kilometara, a cilj je utrku odvoziti unutar 24 sata. Ipak, ultimativni pobjednik je onaj tko u cilj uđe prije ostalih. Ako ipak niste spremni prevaliti ovu duljinu i obići sve planine na trasi, organizaju se i dvije kraće utrke – Mala Kajkavijana duga 140 kilometara te Moj prvi Kaj maraton dug 85 kilometara koji se vozi od Varaždina do vrha Ivanščice i natrag.

Novost ove godine bit će utrka žensko-muških timova na stazi Male kajkavijane, stoga sve natjecateljice koje sumnjaju u svoju spremnost, mogu pronaći biciklističkog partnera i prijaviti se u ovoj kategoriji. Kako bi motivirali žene da se prijave u što većem broju, organizatori im nude u pola niže cijene startnina po kategorijama, odnosno besplatno sudjelovanje ženama u kategoriji Kajkavijane!

Kajkavijana je rekreativnog tipa i svi su dobrodošli. Svake godine utrka privlači sve veći broj sudionika iz različitih dijelova Hrvatske te iz inozemstva, a očekuje se da će ove godine biti oko 200 natjecatelja.
Za sve natjecatelje osigurana je večera i piće na cilju, okrijepa na Ivanščici, pratnja i prijevoz za odustale zbog tehničkog kvara ili nezgode, pamučna majica, personalizrani startni broj i diploma. Oni najuspješniji po svim kategorijama dobit će i plakete i medalje, a bogati poklon paketi osigurani su za pet prvoplasiranih u svim kategorijama.

Sve informacije o utrci možete pronaći na Internet stranici www.bbk-asi.hr/kajkavijana-2015 gdje se nalaze kompletne propozicije i način prijave, a za dodatne informacije Brdsko-biciklistički klub ASI stoji vam na raspolaganju te ih možete kontaktirati putem e-maila bbkasi@gmail.com.


Prvi trening već 18. travnja

Organizator nastavlja i s prošlogodišnjom tradicijom otvorenih treninga za Kajkavijanu, a u planu su čak tri treninga. Svi zainteresirani za istraživanje trase Kajkavijane nudi se mogućnost da se pridruže „Asima“ na 1.otvorenom treningu za Kajkavijanu u SUBOTU, 18.4.2015. Trening će voditi članovi BBK ASI, tempo umjeren, zabava zagarantirana. Za početak je predviđena Ivanšćica i to prema željama: uspon kroz Prigorec ili s druge strane iz Lobora, spust preko Prekrižja. Polazak je u 10 sati, sa Stančićevog trga, kod kafića Sermage.

Ovako je bilo 2012:

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz