NAJSTRMIJA STAZA U REGIJI

Najava Downhill utrke na Ivanščici

BBK Ivanščica iz Ivanca po treći puta organizira biciklističku utrku spusta na obroncima Ivanščice, imenom DHI.v.a.3 . Riječ je o značajnom događaju kojim se želi potaknuti mlade na sport i rekreaciju, a ujedno i promovirati sjeverozapadnu Hrvatsku, potičući time i turizam.

Kad se spominje promocija turzima, valja izdvojiti  podatak koji govori da BBK Ivanščica sa svojim članovima već mjesecima radi na nekoliko projekata  edukativno – sportskih  karaktera,  čiji je cilj edukacija korisnika o prirodnim vrijednostima Ivanščice, ponašanju u prirodi, značaju i razvoju brdskog biciklizma, planinarenja, speleologije, ento, eno, povijesnih i ostalih sadržaja ivanečke regije. Ovaj projekt sastoji se od četiri manja, no svakako značajna; opisa staništa od osobitog značaja na Ivanščici, prirodoslovno – poučne staze podno Ivanščice, turističko poučne staze i razvoja downhilla u Varaždinskoj županiji.

Za bicikliste, vjerojatno je najznačajniji posljednji dio, koji uključuje dogradnju i izgradnju nekoliko novih biciklističkih staza i organizaciju kupa Županije. Uz navedeno, u planu je postavljanje edukativnih tabli koje će upućivati na probleme u okolišu, promovirat će se gradovi i općine iz okolice, a mladi će zasigurno imati motive za bavljenje sportom, posebice brdskim biciklizmom.

Vezano uz samu utrku koja je u završnoj fazi pripreme, start staze je kod Velikog Oberšja na gotovo 800 m nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju na otprilike 280 metara nadmorske visine, što će reći da adrenalina ne dostaje.  Sa nešto više od 2.000 m dužine i skoro 520 m visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji.  Vožnje, odnosno utrke, odražavat će se 8. i 9. lipnja 2013., bez obzira na vremenske (ne)prilike, no organizatori se nadaju povoljnom vremenu kako bi i publika mogla uživati u ovom atraktivnom događaju. Prijave za utrku primaju se do 6. lipnja (kotizacija 160,00 kuna), a naknadne prijave moguće su još i završno u subotu, 8. lipnja (kotizacija 210,00 kuna). Za sudionike i posjetitelje osiguran je besplatni kamp sa pripadajućom infrastrukturom (tuševi, wc i ostalo).

Članovi BBK Ivanščica pozivaju sve zainteresirane građane na ovaj zanimljiv sportski i adrenalinski događaj, a informacije o klubu možete potražiti i na www.bbkivanscica.hr

Utrku podržava i Grad Ivanec, a sponzoriraju Baraba tattooIntereuropa, logističke usluge d.o.o.Kartonaža, Atlantic grupa, Keindl sport i Bike box.

Ovako je bilo prošle godine

 

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz