ORGANIZATORI TK 042 I HUNI BIKE SHOP

Odlična zabava na Cross duatlonu Drava Varaždin

Nakon brojnih cestovnih utrka i liga koje je Triatlon klub 042 uspješno do sada organizirao, ove su nedjelje uz pomoć Huni Bike Shopa zaljubljenicima u bicikl i trčanje ponudili nešto novo – utrku u kros duatlonu. Po šumi i stazama u i oko Drave se trčalo 3,8 km, vozilo bicikl 14km i onda ponovno trčalo 1,9 km.

Triatlon, najbrže rastući sport današnjice i sve popularniji u našim krajevima, svima je već poznati. Cross duatlon nešto je manje poznat a uključuje trčanje krosa, vožnju brdskog bicikla i onda ponovno trčanje. Utrka Cross duatlon Drava 2013 se sastojala od 3,8 km trčanja, 14 km bicikla i nakon toga još 1,9 km trčanja a trčalo se i vozilo bicikl po šumskim puteljcima u Dravskoj park šumi te stazama i  makadamu.

Nakon konačnog kopnjenja snijega, Dravska šuma je zamirisala na proljeće, prepuna visibaba. Trčanje u ovakvom ambijentu bilo je poseban užitak za osjetila, a natjecatelji koji nisu iz Varaždina mogli su uživati u ljepotama Dravske park šume, koja je jedina veća, starija i kompaktna šumska površina u širem okruženju grada Varaždina, a zbog svoje vrijednosti je zaštićena Zakonom o zaštiti prirode u kategoriji park-šume i dio je šireg zaštićenog područja regionalnog parka Mura-Drava. Nakon istrčana dva kruga u šumi se ulazilo u zonu tranzicije po bicikl.

Biciklistička dionica najvećim je dijelom singeltrack a imala je dosta tehničkih detalja poput hupsera, prelazaka preko balvana i oštrih zavoja. Ponegdje je bilo i blata i mlaka vode, što ovakvoj utrci daje posebnu draž. Prvi dio se vozio po kanalu uz  Dravu, onda se ulazilo u šumu s desne obale, prelazilo na lijevu stranu kanala preko mosta i ulazilo u šumu s lijeve strane. Vozila su se četiri kruga bicikla nakon čega je uslijedio još jedan krug trčanja.

Prvo mjesto osvojio je Viktor Sarić iz Triatlon kluba Zagreb s vremenom 59:37, drugo mjesto Branimir Šafran iz Biciklističkog kluba Maraton sa vremenom 1.00:49, a treće mjesto Vilim Mezga iz Biciklističkog kluba Mura Avantura s vremenom 1:03:19. Najmlađi natjecatelj Stjepan Hunjak, rođen 2001.godine, bio je ukupno 27. s vremenom 1:21:07. Najbolji domaći natjecatelj bio je Denis Pleše, akvizicija Triatlon kluba 042 iz Koprivnice, koji je na svojoj prvoj duatlon utrci u životu bio 4. s vremenom 1:03:23.

Na ovoj utrci sudjelovale su tri djevojke od kojih je najbolja bila Majda Horvat iz AK Sljeme s vremenom 1:12:26, druga je bila Varaždinka Karla Čović iz Triatlon kluba 042 s vremenom 1:28:23 a treća također Varaždinka Sara Rožić iz Triatlon kluba 042 s vremenom 1:35:01.

Utrka je održana 7. travnja, na  Svjetski dan zdravlja  čija je tema ove godine visoki krvni tlak, uzročnik potencijalno smrtonosnih bolesti kao što su (infarkt srca, moždani udar i zatajivanje bubrega) a do kojeg najčešće dolazi uslijed tjelesne neaktivnosti, pušenja, prekomjernog konzumiranja alkohola, konzumiranja nezdrave hrane, stresa i slično.

Triatlon klub 042 od svog osnutka djeluje kao promotor zdravog načina života, naglašavajući sve kvalitete sportskog života i uključujući ljude u sportsko rekreativne aktivnosti. Upravo zdrav način života, koji podrazumijeva kretanje i sportsko-rekreativne aktivnosti te zdravu prehranu i nepušenje, može spriječiti bolesti poput visokog krvnog tlaka.

Huni Bike Shop, specijalizirana prodavaonica za bicikle, kontinuirano promovira biciklizam kao način života, izuzetno zdrav hobi ali i vrhunski sport. Zbog toga je i logična bila njihova suradnja na organizaciji ovakve utrke, nečeg novog kod nas. Huni-bike-shop je zastupnik za brendove bicikala kao što su Haibike, Hercules i Winora te dijelove i opremu XLC a ima prodajna mjesta u Varaždinu i Prelogu.

Nakon ove utrke slijede nova uzbuđenja – u srijedu u 17 sati na Aquacityju započinje Felt duatlon liga. Liga je otvorena za sve!

 

REZULTATI

 

Više informacija na ww.tk042.hr.


 


Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz