BJELOVAR I OKOLICA IMAJU I BRDA!

Održana prva Bilogorika – 170 km

U subotu 16. kolovoza 2014. održana je prva Bilogorika – MTB ultramaraton po Bilogori, u organizaciji Biciklističkog kluba DSG iz Bjelovara. Natjecatelji su na Bilogorici imali zadatak proći 12 kontrolnih točaka smještenih duž 170 km Bilogore.

Iako je prvotno bilo zamišljeno održavanje Bilogorike od 300 km i Male Bilogorike od 170 km, na žalost, ili na sreću, zbog malog broja prijavljenih natjecatelja vožena je Bilogorika ali na dužini prvobitno zamišljene Male tj. od 170 km. Ovi su se kilometri pokazali ne baš prelagani, kako smo mislili kada smo trasirali stazu. Zbog stalnih izmjena uspona i spusteva Bilogorika je od natjecatelja iziskivala dosta snage i izdržljivosti. Vrijema nas je poslužilo pa je Bilogorika vožena po ugodnom, ne presparnom i taman vjetrovitom vremenu, iako su prognoze tijekom tjedna prije subote govorile suprotno. Najava lošeg vremena, uz sezonu godišnjih odmora, glavni su razlozi nešto manjeg odaziva natjecatelja nego smo očekivali.

Start Bilogorike označen je u 8 sati na trgu E. Kvaternika, ispred Bjelovarske fontane, a Edo Fuček iz Biciklističkog kluba Đurđevac savladao ju je za 7 sati i 18 minuta. S njim u cilj je stigao i Igor Ban kao drugoplasirani s istim vremenom. Treći i četvrti u cilj s 7 sati i 44 minute stigli su DSG-ovci – Matija Blažeković i Goran Županić, koji je ujedno i idejni začetnik održavanja Bilogorike. Petoplasirani u cilj s 8 sati i 25 minuta stigao je još jedan Bjelovarčan iz Biciklističkog kluba Gema Dalibor Babec kojeg posebno moramo istaknuti jer je prije samo dva tjedna prebolio upalu pluća.

Bilogoriku je vozila i jedna žena iz Biciklističkog kluba Svijet Bicikla – Marija Pintarek te je u cilj stigla u vremenu od 11 sati i 18 minuta kao petnaesta i nije bila posljednji natjecatelj koji je ušao u cilj. Bilogoriku je startalo 20 natjecatelja i jedna natjecateljica, a imali smo samo jedno odustajanje i to zbog promašene kontrolne točke.

Poučeni ovogodišnjim iskustvom svjesni smo grešaka koje moramo ispraviti te se nadamo kako će Bilogorika postati tradicionalna utrka oko blagdana Velike Gospe te da će kroz godine bivati sve masovnija i pridonijeti turističkoj ponudi Bilogorskog kraja.

 

POREDAK

 

 

 

 

Autor: Goran Županić

Nema postova za prikaz