NA TEŠKOJ STAZI U AUSTRIJI

Vrlo dobar početak sezone Filipa Turka

Ove nedjelje održana je sada već tradicionalno prva MTB utrka sezone u ovom dijelu Europe u austrijskom mjestašcu Zobingu, oko 70 km sjeverozapadno od Beča.

Ova utrka održava se već godinama na stazi koja ne nudi prezahtjevne tehničke zadatke, ali je fizički vrlo zahtjevna pa tako na samom početku sezone vozači mogu usporediti svoje psihofizičke mogućnosti s vlastitim rezultatima od prijašnjih sezona, ali i direktno na stazi sa ponajboljim vozačima u svijetu. Zbog svoje tradicije, zemljopisnog položaja te konfiguracije staze u odnosu na doba godine, ova utrka tradicionalno okuplja većinu ponajboljih MTB vozača iz ovog dijela Europe.

U seniorskoj kategoriji su Filip Turk (BBK Šišmiš Samobor), Robi Šujević (Team Protek) i Sanjin Sirotić (BKG Tuškanac) završili utrku u krugu s pobjednikom, svjetskim prvakom Jaroslavom Kulhavyjem. Paolo Rigo (BKG Tuškanac) nastupio je u juniorskoj kategoriji.

Ako je suditi po nedjeljnom izdanju, ova sezona bi za Filipa Turka mogla biti jako dobra. Naime, Filip je utrku završio u krugu s pobjednikom, s ne prevelikih 13 minuta zaostatka za trenutno najboljim na svijetu, pobjednikom Svjetskog kupa i Svjetskim prvakom iz prošle sezone, Jaroslavom Kulhavyem. Filip je svoje vrijeme od prošle godine popravio za gotovo sedam minuta, odnosno u prosjeku za jednu minutu po krugu. Oni koji prate brdski biciklizam znaju da je to jako puno. Posebno veseli prva polovica utrke u kojoj je Filip bio na razmaku od tri do četiri minute za pobjednikom. Takva vožnja rezultirala je plasmanom na 11. mjesto u konkurenciji vozača do 23 godine.

Sam Filip bio je iznimno zadovoljan vlastitim izdanjem. Dao je sve od sebe i ako bude sve u redu, ovo bi mogla biti još jedna sezona Filipovog napretka te puta prema vrhu.

Da, svjesni smo da je taj put dug, neizvjestan i iznimno težak, da je potrebno posložiti jako puno toga da bi ga se savladalo, ali nije nemoguć.

Veselimo se pratiti ga!

 

Autor: Luka Čanak / BBK Šišmiš / video: biciklizam.hr

- Marketing -

Nema postova za prikaz