ČETIRI DANA, ČETIRI OTOKA

Završio prvi Adria 4 Islands MTB stage race

Oko 200 sudionika iz 19 zemalja u posljednja četiri dana biciklom je odvozilo više od 270 kilometara. Otoci Krk, Rab, Cres i Lošinj bili su domaćini prve i jedinstvene brdske utrke u svijetu„Adria 4 Islands MTB stage race“.

Sunce, vrućina te na kraju kiša i hladno vrijeme nisu spriječili zaljubljenike u brdski biciklizam da sudjeluju na prvom izdanju „4 Islands MTB stage race”. Jedinstvena utrka u svijetu koja se sastoji od četiri etape na četiri kvarnerska otoka (Krk, Rab, Cres i Lošinj) bila je duga oko 270 kilometara. Među sudionicima utrke našli su se rekreativci i profesionalci iz različitih zemalja među kojima su Švicarska, Italija, Njemačka, SAD, Austrija, Češka i Slovenija, svi su pokazali kako su dorasli izazovu zahtjevne staze.

Zadnja etapa utrke bila je rezervirana za otok Lošinj. U muškoj konkurenciji slavio je mađarski par Zsolt Bur i Gabor Cser, a kod žena sestre Gorana i Zorana Težak. Najbolji muško-ženski par bili su europska prvakinja Tanja Žakelj i Urban Ferenčak iz Slovenije, a u kategoriji muškaraca iznad 45 slavili su Matjaž Murgelj i Konstantin Kuzmin.

Rezultati svih etapa su se zbrajali te smo na kraju dobili pobjednike prvog“Adria Bike 4 Islands MTB racea”. Pobjednici u muškoj konkurenciji su češko-mađarski par Jiri Krivaneki i Marton Blazso. Kod žena smo imali apsolutnu dominaciju hrvatskih natjecateljica, Zorana i Gorana Težak koje su pobjedile na sve četiri etape. Slovenci su slavili dvostruko – titulu najboljeg muško-ženskog para pokupili su Tanja Žakelj i Urban Ferenčak, a kod muškaraca do 45 godina slavili su Matjaž Murgelj i Konstantin Kuzmin.

Da je riječ o posebnoj utrci, dokazuju staze koje prolaze tik uz more, a ni polazak sa samog trajekta na Rabu, drugog dana utrke nikoga nije ostavio ravnodušnim. Natjecatelj iz Češke, Jiri Krivanek pohvalio je ideju: „Vozio sam na natjecanjima po cijelome svijetu, ali ovakav originalni start nisam nigdje doživio“. Sve to čini je i jednom od najljepših utrka na svijetu što su potvrdili i sami biciklisti. Sve ulaznice rasprodane su unaprijed.

Osim odlične organizacije, utrka je dala i veliki doprinos turizmu u Hrvatskoj. Održavanje eventa na samom početku turističke sezone dovelo je nekoliko stotina novih gostiju te na pravi način pokazala sve ljepote koje naša priroda nudi.

4-Islands_rezultati.pdf

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz