Home Trčanje Rezultati utrka [FOTO] Avanturisti uživali na Brijuni Adventure Race

ADVENTURE RACE
[FOTO] Avanturisti uživali na Brijuni Adventure Race

203
0
ASICS 300×250 jesen/zima 2018

Sportsko rekreacijski klub Puls (SRK PULS) iz Pule, u suradnji s Nacionalnim parkom BRIJUNI, kampom Bi-Village, TZO Fažana i TZG Pule te Općinom Fažana, organizirali su ovu pustolovnu utrku. Utrka je održana na području Nacionalnog parka BRIJUNI, Fažane, te na području Štinjana i Vodnjana.

 

NW_MgDirekt3

Bilo je prijavljeno ukupno 105 timova; 28 timova za kategoriju Ultra i 77 timova za kategoriju Light. Utrka Ultre startala je točno u 8.20 sati s pozicije u NP Brijuni, a utrka Light u 11:30 sati iz Fažane s trga ispred crkve. Start za kategoriju Light bio je kronometarski, te je svaki tim kretao u razmaku od 20 sekundi.

Bio je to jedinstveni užitak i izazov za sve sudionike. Natjecatelji su prošli 6 disciplina: plivanje, trčanje, vožnju MTB biciklom, veslanje u kajaku i ronjenje na dah te snalaženje u adrenalinskom parku u BiVillageu. Cilj utrke je u što kraćem vremenu uz pomoć topografskih karata i kompasa obići zadane kontrolne točke. U pustolovnoj utrci je zabranjeno korištenje GPS uređaja, te je vrlo važno što preciznije pronaći kontrolne točke koje će se protezati kroz Nacionalni park Brijuni, Štinjan, Općinu Fažana i Općinu Vodnjan.

Utrka je također i orijentacijskog karaktera. Sastojala se od 3 tranzicijske zone te su sudionici za svaku posebno dobili mapu za orijentaciju. Trase utrka su bile tajne, a po prvi put se mape nisu niti objavile prije utrke.

Natjecatelji su došli iz Slovenije, Italije, svakako Hrvatske te čak iz Belgije. Ovo je bila izuzetna prilika da se pustolovci iz šire regije pokažu na izvrsnom, prelijepom i vrlo zahtjevnom terenu.

Organizaciju BAR-a 2016. podržavaju i TZO Fažana i TZG Pule koje su ujedno i dio Klastera turističkih zajednica  južne Istre.

 

Rezultati

LINK NA UTRKU

SRK PULS info:
Web page:       www.srkpuls.hr
Facebook:       https://www.facebook.com/SRK-PULS-382927361864929
Google+:          https://plus.google.com/+SRKPuls
Twitter:            https://twitter.com/PulsSrk
Instagram:        https://www.instagram.com/srk_puls/

PR članak
Foto: Dejan Hren : hren | plethora of creativity

(203)

Vrijedi pročitati