Home Trčanje Rezultati utrka FOTO Održan 5. Savski Brooks polumaraton

SVA PROLJETNA GODIŠNJA DOBA
FOTO Održan 5. Savski Brooks polumaraton

14
0

Kao da smo predosjećali i u najavi 5. Savskog Brooks polumaratona pomalo šaljivo parafrazirali stihove Bijelog Dugmeta i napisali – “bit će blata, stihovi će teći”. Upravo je tako bilo na današnjem petom izdanju Savskog polumaratona koji je uspješno organizirao AK Sljeme Zagreb.

NW_MgDirekt4

Utrka je malo “patila” na brojnosti iz dva razloga – dan ranije je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, a i vrijeme nije bilo baš idealno. Nakon kiše koja je padala kroz noć, staza je na mjestima bila natopljena vodom, a smjenjivali su se oblaci, malo kiše, vjetra – sva proljetna godišnja doba u jednom danu.

Održane su dvije utrke, ona glavna na 21.1 km i rekreativna utrka na pet kilometara, a trčalo se po savskom nasipu, omiljenom trkačkom poligonu zagrepčana. Na polumaratonu je nastupilo 232 natjecatelja, od kojih 45 žena. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Krešo Babić (AK Maksimir) u vremenu 1:21:43, drugi je bio Jurica Posavec (BK Sveta Nedelja), a treći Teo Sintić (Cres). Kod žena je pobijedila Marija Vrajić (AK Maksimir) s vremenom 1:27:37, a iza nje su ciljem prošle Nikolina Šustić (Trail Running Croatia) i Gabrijela Šalković (AK KA-TIM).

Na kraćoj utrci na 5 km nastupilo je više žena no muškaraca – od 77 natjecatelja bilo je 43 žene i 34 muškarca. Najbrži su bili Josipa Livaković i Edo Rajčević.

Za pohvalu je brza obrada rezultata za koje se brine racebase.hr.

Rezultati polumaraton

Rezultati 5 km

 


 


 

Autor: 3sporta / foto: Marko Duspara

(14)

Vrijedi pročitati