Home Trčanje Rezultati utrka FOTO Sunčano vrijeme izmamilo rekordan broj trkača

JESENSKI KROS MEĐIMURJA
FOTO Sunčano vrijeme izmamilo rekordan broj trkača

28
0

Sunčano i toplo vrijeme izmamilo je rekordan broj trkača koji su protekle subote trčali na Jesenskom krosu Međimurja. Nastupilo je 987 trkača, čime je nadmašena dosadašnja brojka od 925 sudionika, a posebno veseli podatak da se broj trkača povećao uglavnom zbog boljeg odaziva osnovnoškolaca.

NW_MgDirekt4

Također je pozitivno što je borba za pokal za najuspješniju osnovnu školu bila vrlo neizvjesna jer je čak pet škola osvojilo po dvije zlatne medalje: I OŠ Čakovec, II OŠ Čakovec, Nedelišće,  Macinec i Ivanovec, a pehar za najuspješniju primila je u vrlo izjednačenoj konkurenciji  II OŠ Čakovec, jer su učenici te škole osvojili i najviše najviše srebrnih medalja (2).

Osim velikih borbi za odličja kod najmlađih borbe su se vodile i kod srednjoškolaca te u utrci građana. Kod srednjih škola najbolji su bili hrvatski atletski reprezentativci Tajana Židov iz čakovečke Gimnazije te Martin Srša iz Graditeljske škole čakovec. U konkurenciji građana na 3000 m kod muškaraca je pobijedio senior Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok a kod žena veteranka Božica Horvat iz Čakovca. Najbolja kod seniorki bila je Ivana Antolković iz Varaždina, dok je u veteranskoj konkurenciji kod muškaraca najbolji bio Dražen Podvez iz Pleškovca.

U provedbi krosa koji se u čakovečkom parku održava u organizaciji Atletskog kluba Međimurje  već osmu godinu zaredom,  pomogli su i članovi Zbora atletskih sudaca Međimurja te pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija, dok je glavni sponzor krosa bila Međimurska banka Čakovec, koja je osigurala nagrade za najbolje sudionike.

Bilten – rezultati

 


 


 

 

Autor: AK Međimurje

(28)

Vrijedi pročitati